ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:40:05π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
15
Σεπτεμβρίου

Ο Τραμπ προσπαθεί να γοητεύσει τις Αμερικανίδες -Τάζει άδεια μητρότητας μετ' αποδοχών

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών και διάρκειας 6 εβδομάδων, εκπτώσεις φόρου για τη φύλαξη παιδιών: ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια επιχείρηση γοητείας με στόχο τις γυναίκες ψηφοφόρους.

Αυτό το σχέδιο είναι «υπέρ των οικογενειών, υπέρ των παιδιών, υπέρ των εργαζομένων» υπογράμμισε χθες το βράδυ σε μια συγκέντρωση στο Άστον (Πενσιλβάνια, ανατολικές ΗΠΑ) όπου είχε στο πλευρό του την κόρη του Ιβάνκα, μητέρα τριών μικρών παιδιών. Η 34χρονη Ιβάνκα, η οποία εργάζεται για το Trump Organization, έχει ασχοληθεί πολύ με το εν λόγω σχέδιο, διευκρίνισε ο πατέρας της.

 

Το σχέδιο Τραμπ, το οποίο ευθύς αμέσως κατήγγειλε το στρατόπεδο των Δημοκρατικών ως «ξεπερασμένο κι ατελές», που δεν βοηθά τους φτωχότερους, προβλέπει τη δυνατότητα να εκπίπτουν από τους φόρους οι δαπάνες φύλαξης των παιδιών έως την ηλικία των 13 ετών.

 

Επιπλέον ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε «φορολογικά κίνητρα» για τους εργοδότες που θα εγκαταστήσουν στις επιχειρήσεις τους χώρους φύλαξης παιδιών.

 

Και κυρίως, προτείνει μια άδεια μητρότητας διάρκειας 6 εβδομάδων «για τις μητέρες ενός νεογέννητου των οποίων ο εργοδότης δεν προσφέρει αυτήν την παροχή». Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος οι γυναίκες θα λαμβάνουν ποσό ισοδύναμο με ένα επίδομα ανεργίας, που θα ποικίλλει ανάλογα την Πολιτεία, όμως είναι κατώτερο ενός μισθού.

 

Το ζήτημα είναι μείζον στις ΗΠΑ, τη μοναδική αναπτυγμένη χώρα όπου δεν προβλέπεται άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών. Η ομοσπονδιακή νομοθεσία επιτρέπει στους γονείς να παίρνουν άδεια 12 εβδομάδων, άνευ αποδοχών, «για οικογενειακούς λόγους». Και η φύλαξη των παιδιών στοιχίζει πολύ ακριβά.

 

Ορισμένες επιχειρήσεις προσφέρουν εντούτοις άδειες μητρότητας μετ’ αποδοχών, διαφορετικής κάθε φορά διάρκειας.

 

Περιγράφοντας το πρόγραμμά του για τις οικογένειες, ο Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε, ψευδώς, ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν έχει «σχέδιο αρωγής για τα παιδιά».

 

Η Ιβάνκα Τραμπ επανέλαβε την ίδια θέση σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC υποστηρίζοντας ότι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, που είναι γνωστή εδώ και χρόνια για την προσήλωσή της σε αυτά τα ζητήματα, δεν είχε κάνει τίποτα κατά τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας για να βοηθήσει τις οικογένειες.

 

Στην πραγματικότητα η Χίλαρι Κλίντον έχει ταχθεί υπέρ της άδειας μητρότητας μετ’ αποδοχών διάρκειας 12 εβδομάδων –για την μητέρα ή τον πατέρα– και με την εγγύηση των δύο τρίτων του μισθού τους.

 

Παρουσίασε πριν από ένα χρόνο τις προτάσεις της για τις οικογένειες, προτείνοντας το κόστος των υπηρεσιών φύλαξης των παιδιών να μην υπερβαίνει το 10% των εισοδημάτων τους.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 151 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα