ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:40:14μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
17
Φεβρουαρίου

Οι ΗΠΑ κάνουν επίδειξη δύναμης -4 μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Νότια Κορέα

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Τέσσερα αμερικανικά μαχητικά F-22

τεχνολογίας απόκρυψης ηλεκτρονικού ίχνους ραντάρ (stealth) πέταξαν σήμερα πάνω από τη Νότια Κορέα, σε μια επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ μετά την πυραυλική εκτόξευση της 7ης Φεβρουαρίου, από την Πιονγιάνγκ.

 

Οι πτήσεις των αεροσκαφών έγιναν, ενώ προετοιμάζονται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ στην περιοχή, τον επόμενο μήνα, προκειμένου ν' αποτρέψουν τη Βόρεια Κορέα από την υλοποίηση του πυρηνικού και πυραυλικού της προγράμματος.

 

Τα αμερικανικά F-22 έχουν τη βάση τους, στην Οκινάουα (Ιαπωνία) και αποτελούν την τελευταία εξέλιξη σε μια σειρά αμυντικών επιλογών στρατηγικού τύπου από τις ΗΠΑ, καθώς η Βόρεια Κορέα δείχνει ότι δε λαμβάνει υπόψή της, τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας.

 

Τόσο η Νότια Κορέα, όσο και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο μακράς ακτίνας δράσης στις 7 Φεβρουαρίου, παραβιάζοντας σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες απαγορεύουν τη χρήση πυραυλικής τεχνολογίας βαλλιστικού τύπου, από την Πιονγιάνγκ. Από την πλευρά τους, οι Βορειοκορεάτες υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για εκτόξευση δορυφόρου.

 

Ο στρατός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι έχει αναπτύξει μία συστοιχία του αντιπυραυλικού συστήματος Patriot, στο έδαφος της Νότιας Κορέας, αντιδρώντας στις βορειοκορεατικές προκλήσεις.

 

Παράλληλα, αναμένεται η έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, για την ανάπτυξη εντός των γεωγραφικών ορίων της Νότιας Κορέας του τεχνολογικά εξελιγμένου συστήματος αντιβαλλιστικής πυραυλικής άμυνας (Terminal High Altitude Area Defense -THAAD).

 

Τον Ιανουάριο, αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52, το οποίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων, πραγματοποίησε πτήση χαμηλής διέλευσης πάνω από τη Νότια Κορέα, μορφοποιώντας την αντίδραση της Ουάσιγκτον, στην πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ στις 6 Ιανουαρίου.

 

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα διαρκούν συνήθως οκτώ εβδομάδες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών από τις δύο χώρες, ενώ φέτος, αναμένεται ότι θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, σύμφωνα με τις δηλώσεις αμυντικών αξιωματούχων στη Σεούλ.

 

Ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα φτάνει στους 28.500 στρατιώτες, στο πλαίσιο υλοποίησης μοντέλου συλλογικής άμυνας με τις ένοπλες δυνάμεις των Νοτιοκορεατών, οι οποίες ξεπερνούν τους 600.000 στρατιώτες. Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας φτάνουν στους 1,2 εκατ. στρατιώτες.

 

Η Πιονγιάνγκ θεωρεί τη διεξαγωγή των ετήσιων ασκήσεων Νότιας Κορέας – ΗΠΑ ως προετοιμασία για πόλεμο. Από την πλευρά τους,, η Ουάσιγκτον και η Σεούλ υποστηρίζουν ότι η μακροχρόνια διεξαγωγή τους, χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό ουσιαστικής αμυντικής αποσταθεροποίησης, αποδεικνύει ότι ο χαρακτήρας τους, είναι καθαρά αμυντικός.

 

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 154 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα