ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:27:06π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
24
Δεκεμβρίου

Ομπάμα: Προσεύχομαι για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες

ότι αυτός και η σύζυγός του Μισέλ προσεύχονται για τους κατατρεγμένους χριστιανούς καθώς προετοιμάζεται ο εορτασμός των Χριστουγέννων.

 

Υπογραμμίζοντας ότι η κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μερικών περιοχών σημαίνει ότι οι χριστιανοί που ζουν εκεί θα αναγκαστούν να εκφράσουν τα πιστεύω τους και να γιορτάσουν με διακριτικότητα, ο Ομπάμα είπε σε δήλωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. «Σε μερικές περιοχές της Μέσης Ανατολής όπου οι καμπάνες εκκλησιών έχουν σημάνει για αιώνες τη μέρα των Χριστουγέννων, φέτος θα μείνουν σιωπηλές».

 

Αυτή η σιωπή αποτελεί τραγική μαρτυρία για τις ωμές πράξεις βιαιοπραγίας που έχουν υποστεί οι κοινότητες αυτές από το ISIL(το ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους το οποίο ελέγχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ)» ανέφερε.

 

Ο Ομπάμα έχει υποστεί κριτική στο κογκρέσο από ρεπουμπλικανούς οι οποίοι τον κατηγορούν για μη επαρκή μέτρα ασφάλειας σχετικά με τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν περιοχές κατάληψης από το ΙΚ λόγω της βίας, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων αποτελείται από μουσουλμάνους που ζητούν άσυλο και στις ΗΠΑ μεταξύ άλλων.

 

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία, γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, έχει προτείνει να επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο όσων προσφύγων είναι χριστιανοί, κάτι που έχει προκαλέσει ειρωνικά σχόλια από τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τον Κρουζ, οι χριστιανοί πρόσφυγες δεν απειλούν την αμερικανική εθνική ασφάλεια όσο οι μουσουλμάνοι.

 

Στο μήνυμα που έστειλε από την Χαβάη, ο Ομπάμα είπε ότι ενώ αυτός και η σύζυγός του ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα την Παρασκευή, έχοντας «πάντα στο νου το ότι πολλοί από τους χριστιανούς ομόθρησκούς μας δεν χαίρονται του ίδιου δικαιώματος να γιορτάσουν ανοιχτά. Έχουμε στην καρδιά μας και το νου μας ιδιαίτερα εκείνα τα άτομα που έχουν εξαναγκαστεί σε φυγή από τις πατρογονικές τους εστίες από την απερίγραπτη βία και τις διώξεις».

 

Στην Ουάσιγκτον, στο μεταξύ, 30 μέλη του κογκρέσου με επιστολή τους στον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι χθες προειδοποίησαν την κυβέρνηση Ομπάμα να μην εξαιρέσει τους χριστιανούς σε διαπίστωση που προετοιμάζεται για το αν το ΙΚ έχει διαπράξει γενοκτονία.

 

Στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων Εντ Ρόις και άλλων 29 και από τα δύο κόμματα, οι πολιτικοί αναφέρουν: «Μας προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία οι επίμονες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει μια διαπίστωση γενοκτονίας που θα αναφέρεται μόνο στους Γιαζίντι (μονοθεϊστές προσκείμενο στο σουφισμό που έχουν στοχοποιηθεί ιδιαίτερα από το ΙΚ), και μπορεί να αποφύγει την εκτίμηση του αν το (Ισλαμικό Κράτος) διαπράττει επίσης γενοκτονία και σε άλλες μειονότητες, τις οποίες εξαφανίζει».

 

Σύμφωνα με επιζήσαντες επιθέσεων του ΙΚ, η οργάνωση προσπαθεί να εξοντώσει εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες στις περιοχές που ελέγχει, συμπεριλαμβανόμενων και των χριστιανών, των Γιαζίντι, των σιιτών μουσουλμάνων, των Τουρκμενίων και των σιιτών Σαμπάκ.

 

Στο Ιράκ, οι αρχές της Βαγδάτης αποφάσισαν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, που φέτος πέφτουν μια μέρα μετά τον εορτασμό της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς την κοινότητα των χριστιανών, με πυροτεχνήματα και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο 25 μέτρων που έχει τοποθετηθεί σε δημόσιο πάρκο. Στον προσφυγικό καταυλισμό ανατολικά της πόλης, παιδιά άκουσαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα χθες και χόρεψαν με έναν Άγιο Βασίλη υπό ιρακινή μουσική.

 

Σύμφωνα με τον ιρακινό χριστιανό βουλευτή Ίμαντ Γιοχάνα, το ΙΚ έχει εκδιώξει πάνω από 200.000 χριστιανούς από τη βόρεια περιοχή της Νινεβί, λίκνο της ανατολικής Ασσυριακής εκκλησίας. Από το 2004, είπε, πολλοί χριστιανοί έχουν απαχθεί η δολοφονηθεί, ή οι εκκλησίες τους βομβαρδιστεί και οι ίδιο εξαναγκαστεί στην εγκατάλειψη των σπιτιών τους.

 

Ο Γιοχάνα είπε πως ο πληθυσμός των χριστιανών στο Ιράκ έχει πέσει από το 1,3 εκατομμύρια (απογραφή του 1997) στους περίπου 650.000 τώρα.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 150 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα