ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 7:33:03μ.μ.
05
Μαΐου

Πανηγυρισμοί στον Λευκό Οίκο μετά την ψήφιση νόμου που ακυρώνει το Obamacare

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Μεγάλη νίκη για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει το CNN την ψήφο της Βουλής των Αντιπροσώπων με την οποία εγκρίνει την ακύρωση του εμβληματικού Obamacare, του νόμου για την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Ο νόμος πρέπει τώρα να περάσει και από τη Γερουσία, όπου αναμένεται να υποβληθεί σε σημαντικές αλλαγές λόγω των ιδεολογικών διαφορών μέσα στις τάξεις των ίδιων των Ρεπουμπλικάνων, ανάμεσα στην πιο συντηρητική και την πιο διαλλακτική τους πτέρυγα.

 

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με ψήφους 217 προς 213 και ο Τραμπ χαρακτήρισε το Obamacare «ουσιαστικά νεκρό» κι εμφανίστηκε βέβαιος πως ο νόμος θα περάσει από τη Γερουσία.

 

Και μπορεί οι διαδηλωτές να φώναζαν «ντροπή σας!» στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων την ώρα που έφευγαν από το Καπιτώλιο, λίγο αργότερα ωστόσο, στους κήπους του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ οργάνωνε δεξίωση για τους Ρεπουμπλικανούς του Σώματος σε κλίμα εορταστικό και πανηγυρικό.

 

«Είναι ένα πολύ καλό σχέδιο. Πιστεύω πως θα γίνει ακόμα καλύτερο. Πρόκειται για ακύρωση και αντικατάσταση του Obamacare, μην απατάστε» δήλωσε ο Τραμπ με τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές να χειροκροτούν και να ζητωκραυγάζουν.

 

Την αντίθεσή τους στον νέο νόμο εξέφρασαν, καταψηφίζοντάς τον, όλοι οι Δημοκρατικοί και είκοσι Ρεπουμπλικάνοι, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

 

Οι Δημοκρατικοί εκτιμούν πως το αποτέλεσμα θα είναι να χάσουν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα την ασφάλισή τους, να δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις στους πλούσιους και να δημιουργηθούν αμφιβολίες για την παροχή ιατρικής φροντίδας στους χρόνια ασθενείς. «Χιλιάδες Αμερικανοί μπορεί να πεθάνουν επειδή δεν έχουν πια πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα» δήλωσε ο βουλευτής Μπέρνι Σάντερς ενώ η Χίλαρι Κλίντον έκανε λόγο, μέσω Twitter, για «ντροπιαστική αποτυχία πολιτικής και ηθικής».

 

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 299 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα