ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 5:31:26μ.μ.
05
Οκτωβρίου

Πάνω από 130.000 πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει στις αμερικανικές εκλογές

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον, τον Ντόναλντ Τραμπ ή κάποιον από τους άλλους υποψήφιους προέδρους, καθώς στις περισσότερες Πολιτείες επιτρέπεται η ψήφος εκ των προτέρων.

Καθώς απομένουν 35 ημέρες μέχρι την 8η Νοεμβρίου, ακόμη δεν παρατηρείται ιδιαίτερη σπουδή των ψηφοφόρων. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Φλόριντας Μάικλ Μαντόναλντ, που ειδικεύεται στην ψήφο εκ των προτέρων, περίπου 130.000 άνθρωποι έχουν ψηφίσει, σε σύνολο 130 εκατομμυρίων ψηφοφόρων. Οι ψήφοι αυτές θα καταμετρηθούν μαζί με όλες τις υπόλοιπες, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

 

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν εκ των προτέρων με δύο τρόπους: είτε με επιστολική ψήφο, είτε αυτοπροσώπως, σε εκλογικά τμήματα που ανοίγουν πρόωρα σε 37 Πολιτείες. Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει τρία εκλογικά στην Αϊόβα ενώ στο Οχάιο θα ξεκινήσει η ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα. Η ψήφος μέσω ταχυδρομείου επιτρέπεται σε όλες τις Πολιτείες, αλλά σε 20 από αυτές οι ψηφοφόροι θα πρέπει να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία τους από την περιοχή ανήμερα των εκλογών. Τρεις Πολιτείες (Ουάσινγκτον, Όρεγκον και Κολοράντο) αποστέλλουν ψηφοδέλτια σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

 

Στις εκλογές του 2012 σχεδόν το ένα τρίτο των ψήφων είχαν σταλεί πριν από την ημέρα των εκλογών. Η εκ των προτέρων ψήφος δεν είναι μια καινούρια ιδέα, όμως όσο περνούν τα χρόνια αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο. Το 1996 μόνο το 10,5% των ψηφοφόρων είχε επιλέξει να ψηφίσει πριν από την επίσημη ημερομηνία των εκλογών.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 263 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα