×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Φεβρουαρίου

Πενς: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να θεωρούν υπόλογη τη Ρωσία -Θα απαιτήσουμε να τηρήσει τη συμφωνία του Μινσκ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δεσμεύθηκε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να θεωρεί υπόλογη τη Μόσχα, ακόμη κι αν οι ΗΠΑ αναζητούν νέο κοινό έδαφος, το οποίο- όπως σημείωσε- ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί.

Ο Μάικ Πενς μιλούσε στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου όταν επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους, τους οποίους επίσης διαβεβαίωσε για την «ισχυρή στήριξη» των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, που θα παραμείνει «ακλόνητη». «Θα σταθούμε στο πλευρό της Ευρώπης, σήμερα και κάθε ημέρα», συμπλήρωσε. Υπενθύμισε όμως στους Ευρωπαίους ότι αποτυγχάνουν να πληρώσουν το μερίδιο τους αναλογεί στην άμυνα, κάτι που «διαβρώνει τα θεμέλια της συμμαχίας μας», όπως είπε. «Εχει έρθει η ώρα να κάνετε περισσότερα», υπογράμμισε, στην πρώτη μεγάλης σημασίας τοποθέτηση σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση Τραμπ.

 

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θέλησε να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους, που παρακολουθούν με νευρικότητα τις θετικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Οι ΗΠΑ θα απαιτήσουν από τη Ρωσία να τιμήσει την ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2015 στο Μινσκ, για τον τερματισμό της βίας στην ανατολική Ουκρανία. «Να ξέρετε αυτό: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να θεωρούν υπόλογη τη Ρωσία, ακόμη κι αν αναζητούμε νέο κοινό έδαφος το οποίο, όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος Τραμπ πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί», είπε ο Πενς.

 

Αργότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πενς θα συναντηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ, αλλά και τους ηγέτες της Βαλτικής, τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο και τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 236 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)