×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
07
Ιουνίου

Πολιτείες και πόλεις της Αμερικής θα ακολουθήσουν τη Συμφωνία του Παρισιού παρά την απόφαση Tραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Οι κυβερνήτες των πολιτειών της Καλιφόρνια, της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον, όπως επίσης και τριάντα δήμαρχοι αμερικανικών πόλεων, περισσότεροι από 80 πρόεδροι πανεπιστημίων

και πάνω από 100 επιχειρήσεις δεσμεύτηκαν να τηρήσουν τη Συμφωνία του Παρισίου παρά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ.

 

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος βοηθάει στην εν λόγω προσπάθεια τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε ό,τι θα έκανε η Αμερική εάν είχε παραμείνει στη συμφωνία».

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή Μέσα οι επιχειρήσεις, οι πολιτείες αλλά επίσης και οι πόλεις μπορούν να επιτύχουν το στόχο του για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 26% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005, μέχρι το 2025.

 

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον, Τζέι Άινσλι, όπως επίσης και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, απηύθυναν κάλεσμα και άλλες πολιτείες να προσχωρήσουν στη λεγόμενη Αμερικανική Κλιματική Συμμαχία.

 

«Ακόμη και εν απουσία της αμερικανικής ηγεσίας, ακόμα κι αν αυτή η κυβέρνηση συγκαταλέγεται σε μια μικρή χούφτα κρατών που απορρίπτουν το μέλλον, είμαι βέβαιος ότι οι πολιτείες, οι πόλεις και οι επιχειρήσεις μας θα βγουν μπροστά και θα οδηγήσουν το δρόμο για την προστασία των μελλοντικών γενιών του πλανήτη» είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 300 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)