ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 8:37:19π.μ.
21
Φεβρουαρίου

Σάρωσε ο Τραμπ στη Ν. Καρολίνα - Δύσκολη νίκη για την Κλίντον στη Νεβάδα

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Το γεγονός ότι είναι το απόλυτο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, τη στιγμή που η Χίλαρι Κλίντον δυσκολεύεται.

Ο μεγιστάνας «σάρωσε» στην εσωκομματική ψηφοφορία στη Νότια Καρολίνα, με την Κλίντον να κερδίζει δύσκολα τον Μπέρνι Σάντερς, στην ψηφοφορία των Δημοκρατικών στη Νεβάδα.

 

Με το 93,5% των ψήφων καταμετρημένο, ο Τραμπ εξασφάλιζε το 32,8%, ακολουθούμενος από τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο (22,4%) και τον γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ (22,1%). Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Τραμπ, μετά από εκείνη στο Νιού Χάμσιρ στις αρχές του μήνα, ενώ ο Τεντ Κρουζ είχε κερδίσει στην Αϊόβα την 1η Φεβρουαρίου.

 

Στην τέταρτη θέση, με περίπου το 8% των ψήφων, ο Τζεμπ Μπους ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια ότι αποσύρεται από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, μετά το ιδιαίτερα αρνητικό αυτό αποτέλεσμα. Αποσύρθηκαν επίσης ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισις και ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον.

 

Ο Τραμπ εμφανίζεται αισιόδοξος για το ότι οι υποστηρικτές των δώδεκα αντιπάλων του που εγκατέλειψαν δεν θα στραφούν εναντίον του αλλά αντίθετα θα τον υποστηρίξουν. Εμφανίστηκε αισιόδοξος και για το πώς θα τα πάει στην επόμενη εσωκομματική διαδικασία στη Νεβάδα την Τρίτη, λέγοντας «θα τα πάμε φανταστικά» αλλά και ενόψει της «Σούπερ Τρίτης», των ταυτόχρονων ψηφοφοριών σε 11 πολιτείες την 1η Μαρτίου, λέγοντας «θα τα πάμε πάρα πολύ καλά».

 

Στους Δημοκρατικούς, ο Μπέρνι Σάντερς κερδίζει έδαφος. Η Χίλαρι Κλίντον, που κέρδισε στην Αϊόβα με ελάχιστη διαφορά και ηττήθηκε καθαρά στο Νιού Χάμσιρ, κατάφερε να πάρει τη Νεβάδα, όπου τάχθηκε υπέρ της περίπου το 52,6%, έναντι του 47,4% που προτίμησε τον Σάντερς, βάσει των αποτελεσμάτων με το 88,1% καταμετρημένο.

 

«Ορισμένοι μπορεί να αμφέβαλαν για εμάς, αλλά εμείς δεν αμφιβάλλαμε ποτέ ο ένας για τον άλλο», σχολίασε η Κλίντον κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Λας Βέγκας, απευθυνόμενη στους υποστηρικτές της. «Αυτή η νίκη είναι δική σας», πρόσθεσε.

 

Αλλά παρότι μπορεί να χαρεί για λίγο την πρώτη τόσο καθαρή της νίκη, η Κλίντον έχει λόγους να ανησυχεί. Το 72% των υποστηρικτών των Δημοκρατικών που είναι κάτω των 45 ετών υποστηρίζουν τον 74χρονο Μπέρνι Σάντερς, ενώ τα δύο τρία όσων είναι πάνω από 45 παραμένουν πιστοί στην 68χρονη πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρώτη κυρία, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η Κλίντον κυριαρχεί πάντως μεταξύ των μαύρων, και συγκέντρωσε πάνω από τα τρία τέταρτα των ψήφων τους στη Νεβάδα (76 έναντι 22%). Κέρδισε επίσης την ψήφο των ισπανόφωνων (53 έναντι 45%).

 

Μιλώντας στο Χέντερσον, κοντά στο Λας Βέγκας, ο Σάντερς εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια, κρίνοντας ότι «έχουμε τον άνεμο στην πλάτη μας, έχουμε την ορμή» και προσθέτοντας πως «έχουμε μια εξαίρετη ευκαιρία να κερδίσουμε πολιτείες τη "Σούπερ Τρίτη"».

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 149 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα