ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 7:47:48π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Νοεμβρίου

Στίγμα προθέσεων από τον Τραμπ για αμβλώσεις, απέλαση μεταναστών και Χίλαρι

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Τις θέσεις του για τις αμβλώσεις, το γάμο ομοφυλόφιλων, την ανέγερση τείχους με το Μεξικό κι άλλα φλέγοντα ζητήματα της αμερικανικής κοινωνίας και της προεδρίας του ανέπτυξε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην εκπομπή 60 Minutes του CBS.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Τραμπ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό με στόχο να περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών που περνούν στις ΗΠΑ.

 

Σε ορισμένες περιοχές, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως ενδεχομένως θα υπάρξουν «φράκτες», όμως, επέμεινε ότι «ένα τείχος είναι πιο ενδεδειγμένο». «Είμαι πολύ καλός σε αυτό, αυτό που ονομάζουμε "κατασκευές"», σχολίασε με ειρωνική διάθεση ο μεγιστάνας των ακινήτων.

 

Παράλληλα προανήγγειλε πως θα απελάσει έως και τρία εκατομμύρια παράνομους- «undocumented» αναφέρονται στο πρωτότυπο- μετανάστες.

 

«Αυτό θα κάνουμε, θα πάρουμε εκείνους που είναι εγκληματίες και που είναι καταχωρημένοι στα ποινικά μητρώα, τα μέλη των συμμοριών, τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών (…), αναμφίβολα πρόκειται για έναν αριθμό 2 εκατομμυρίων, ενδεχομένως 3 εκατομμυρίων (ανθρώπων), θα τους διώξουμε από την χώρα ή θα τους βάλουμε στην φυλακή. Όμως (κυρίως) θα τους διώξουμε από την χώρα μας, βρίσκονται εδώ παράνομα», επισήμανε.

 

Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του για τις αμβλώσεις, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης του 1973 που τις νομιμοποιούσε σε όλες τις ΗΠΑ και ακύρωνε πολιτειακούς νόμους πως τις θεωρούσαν παράνομες.

 

Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε ο ίδιος ο Τραμπ, το ζήτημα των αμβλώσεων θα γίνει και πάλι αντικείμενο πολιτειακών νόμων. Πιεζόμενος από τη δημοσιογράφο να μιλήσει για το τι θα κάνουν σε αυτή την περίπτωση οι γυναίκες- η απόφαση είναι σε ισχύ εδώ και 43 χρόνια- ο Τραμπ είπε πως «ίσως θα χρειάζεται να πηγαίνουν σε άλλη πολιτεία», αναφερόμενος στις γυναίκες που ζουν σε πολιτείες όπου οι αμβλώσεις θα απαγορεύονται.

 

«Ας δούμε τι θα γίνει. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος» πρόσθεσε.


Ο Τραμπ μίλησε επίσης για τους γάμους ομοφυλοφίλων λέγοντας πως είναι «εντάξει» με το ζήτημα κι αυτό έχει ήδη διευθετηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

 

Αναφορικά με την έρευνα σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον, που ο ίδιος είχε προαναγγείλει στην προεκλογική περίοδο, απέφυγε να απαντήσει σημειώνοντας πως δεν ήθελε να βλάψει τους Κλίντον και αποκαλώντας τους «καλούς ανθρώπους». Τόνισε πως ήθελε να επικεντρωθεί στα ζητήματα του συστήματος υγείας και της μετανάστευσης- αν και πλήθος υποστηρικτών του του έχει ζητήσει να ερευνήσει την υπόθεσή της. Δεσμεύτηκε πως θα έχει μια καλή και οριστική απάντηση στην επόμενη συνέντευξή του στο «60 Minutes».


Ρωτήθηκε και για τις επιθέσεις υποστηρικτών του κατά αφροαμερικανών, Λατίνων, μουσουλμάνων και ομοφυλόφιλων κι εκείνος δήλωσε έκπληκτος και τους κάλεσε να σταματήσουν.

 

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να αποκαλύψει με πιο τρόπο θα πετύχει την καταστροφή του ISIS, που έχει προαναγγείλει ενώ για το περίφημο Obamacare, τη μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας, είπε πως θα κρατήσει κάποια κομμάτια και κατά τα λοιπά θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί άμεσα.

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 213 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα