ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:42:54π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
14
Ιουνίου

Στύλωσε τα πόδια ο Τζεφ Σέσιονς και αρνείται να αποκαλύψει τις συνομιλίες του με τον Τραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Η ακροαματική διαδικασία με τον αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας έληξε χθες με τον χαρακτηρισμό των ισχυρισμών

ότι εμπλέκεται στη ρωσική προσπάθεια ανάμειξης στις εκλογές του 2016 ως «ελεεινό και απεχθές ψέμα», και την άρνησή του να αποκαλύψει το περιεχόμενο συνομιλιών του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Σε μια αντιπαράθεση με Δημοκρατικούς γερουσιαστές στην ακρόαση διάρκειας 2,5 ωρών, ο Σέσιονς, υψηλόβαθμο ρεπουμπλικανικό στέλεχος της κυβέρνησης και σύμβουλος του Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία, αρνήθηκε να αποκαλύψει αν είχε συζητήσει με τον Τραμπ την απόλυση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

 

«Σηκώσατε το δεξί σας χέρι εδώ σήμερα και μας είπατε ότι ορκίζεστε να μας πείτε την αλήθεια, όλη την αλήθεια, και τίποτα παρά την αλήθεια», του είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μάρτιν Χάινριχ, «τώρα δεν απαντάτε στις ερωτήσεις και εμποδίζετε την έρευνα».

 

Μεταξύ άλλων, ο Σέσιονς αρνήθηκε να απαντήσει επίσης για το αν υπάρχουν αξιωματούχοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης που συζήτησαν την πιθανότητα προεδρικής απαλλαγής αξιόποινων πράξεων για άτομα που διερευνώνται σε σχέση με τις έρευνες περί της Ρωσίας.

 

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρον Ουάιντεν είπε στον υπουργό, «Πιστεύω ότι ο αμερικανικός λαός έχει βαρεθεί τις κωλυσιεργίες. Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να ακούσουν ότι οι απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις υπάγονται σε προνομιακή προστασία».

 

«Δεν κωλυσιεργώ», απάντησε ο Σέσιονς, προσθέτοντας ότι ακολουθεί τους κανονισμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης και δεν συζητά προσωπικές συνομιλίες με τον πρόεδρο.

 

Σε άλλη παρόμοια ερώτηση για το αν δικαιούται να μην απαντήσει σε ερωτήσεις της Γερουσίας, ο υπουργός είπε ότι «κατά τη δική μου γνώμη δεν είναι σωστό για μένα να απαντήσω και να αποκαλύψω ιδιωτικές συνομιλίες με τον πρόεδρο όταν δεν του έχει δοθεί μια ολοκληρωμένη ευκαιρία να εξετάσει τις ερωτήσεις και να αποφασίσει για το αν θα επιτρέψει (να δώσω) μια τέτοια απάντηση», είπε ο Σέσσιονς.

 

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής, Ρίτσαρντ Μπερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζήτησε από τον υπουργό να ζητήσει από τον Λευκό Οίκο έναν κατάλογο με τα θέματα για τα οποία του επιτρέπουν να απαντήσει και εάν υπάρχουν, να παραδώσει γραπτές απαντήσεις σχετικά με αυτά.

 

Ο Σέσιονς είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι είχε δύο συναντήσεις πέρσι με τον ρώσο πρέσβη στη Μόσχα, Σεργκέι Κισλιάκ, και ότι δεν είπε ψέματα στο Κογκρέσο γι' αυτές (μη αναφέροντάς τις νωρίτερα), διότι τέτοιες συναντήσεις αποτελούσαν μέρος των υποχρεώσεών του ως αμερικανού γερουσιαστή. Μετά τις αποκαλύψεις των συναντήσεών του με τον Κισλιάκ, ο Σέσιονς αποφάσισε τον ίδιο μήνα εθελοντικά να απέσχει από τις έρευνες για τον ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές.

 

 


πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 349 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα