Εκτύπωση αυτής της σελίδας
09
Ιανουαρίου

Θετικές οι συζητήσεις του Μπόρις Τζόνσον με συμβούλους του Τραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

«Θετικές» και «ειλικρινείς» συνομιλίες με συμβούλους της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, στη Νέα Υόρκη, όπως ανέφεραν επίσημες πηγές.

Ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και τον Στιβ Μπάννον, επικεφαλής της στρατηγικής του νέου προέδρου.Επρόκειτο για την πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ των μελών της νέας αμερικανικής κυβέρνησης κι ενός Βρετανού υπουργού.



Οι ίδιες πηγές δήλωσαν πως στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η αμερικανική εξωτερική πολιτική για τη Συρία, την Κίνα και τη Ρωσία.


Σήμερα ο Τζόνσον θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον για να συναντήσει στελέχη του Κογκρέσου.


Ο Βρετανός υπουργός δεν θα συναντηθεί με τον μελλοντικό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο διορισμός του επιχειρηματία θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την αμερικανική Γερουσία.



Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Τζόνσον, ο Τραμπ είχε αναφέρει σε μήνυμα στο Twitter ότι «προσβλέπει ιδιαίτερα» στη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι την άνοιξη. Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη Βρετανία «μακροχρόνια σύμμαχο» και «πολύ ιδιαίτερη» χώρα.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 248 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)