ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:15:12π.μ.
26
Ιανουαρίου

Τραμπ: Έχω μεγάλη καρδιά δεν θα απελάσω παράνομους μετανάστες που ήρθαν όταν ήταν παιδιά

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο Λευκός Οίκος θα χρηματοδοτήσει το τείχος που θέλει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες ο Πολ Ράιαν, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Θα το πληρώσουμε εμείς αυτό και θα προκαταβάλλουμε τα χρήματα», είπε ο Ράιαν σε συνέντευξή του στο κανάλι MSNBC, όταν ερωτήθηκε ποιος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του.

 

«Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να πείσουμε το Μεξικό να συνεισφέρει σε αυτό», πρόσθεσε.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι παράνομοι μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά, δε θα πρέπει ν' ανησυχούν για ενδεχόμενη απέλασή τους.

 

«Δε θα πρέπει ν' ανησυχούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

 

«Έχω μία μεγάλη καρδιά. Θα τους φροντίσουμε όλους. Όταν έχεις καλούς ανθρώπους, που ζουν εδώ και κάνουν καλά τη δουλειά τους, δε θα πρέπει ν' ανησυχούν. Θα έχουμε διαμορφώσει την πολιτική μας στο ζήτημα αυτό, μέσα στις τέσσερις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

 

Η μεταναστευτική ροή των Μεξικανών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στο χαμηλότερό της σημείο από τη δεκαετία του ΄70, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μεξικού και διεθνή στοιχεία, παρά την επιμονή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα των δύο χωρών.

 

Χθες, ημέρα που ο Τραμπ υπέγραψε ένα προεδρικό διάταγμα για να αρχίσει η κατασκευή του τείχους, το Κέντρο για Νομισματικές Μελέτες της Λατινικής Αμερικής δήλωσε ότι η μετανάστευση από το Μεξικό σημειώνει πτωτική τάση από το 2008, μετά από μια αυξητική τάσή από το 1990 έως την ακμή της το 2007.

 

Το Κέντρο ανέφερε ότι σήμερα η μετανάστευση Μεξικανών στις ΗΠΑ υπολογίζεται σε αρνητικά ψηφία, με περισσότερα άτομα να επιστρέφουν στο Μεξικό λόγω της μειωμένης ζήτησης εργασίας στις αμερικανικές πόλεις, των απελάσεων, των συνοριακών ελέγχων και της αυξανόμενης αντιμεταναστευτικής νοοτροπίας σε πολιτείες όπως η Αριζόνα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συλλογικά έχουν μειώσει την επιθυμία των Μεξικανών να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, ενώ πολλοί επιστρέφουν στη χώρα τους πια εθελοντικά.

 

Από το 2012, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόνο περίπου 11% των Μεξικανών ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σύγκριση με 21% το 2007.

 

Είμαστε στο στάδιο όπου θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε συμφωνίες νόμιμης μετακίνησης, (...) αλλά ο Τραμπ κάνει ακριβώς το αντίθετο, είπε στο πρακτορείο Xinhua ο Γκουστάβο Βέγα, ειδικός στις διεθνείς σχέσεις στο Κολέγιο του Μεξικού.

 

Από τα 35 εκατομμύρια Μεξικανών που αποτελούν την Μεξικανοαμερικανική διασπορά, 11,6 εκατομμύρια γεννήθηκαν στο Μεξικό, σύμφωνα με το ίδρυμα BBVA Bancomer, ενώ συνολικά όλοι μαζί υπολογίζεται ότι συνεισφέρουν περίπου 8% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

 

Μια σειρά κλάδων όπως οι οικοδομές, η μεταποίηση, η εστίαση και ο τουρισμός βασίζονται κατά μεγάλο μέρος σε μεξικανούς μετανάστες, ιδιαίτερα στις πολιτείες Καλιφόρνια, Τέξας, Νεβάδα, Ιλινόι, Κολοράντο, Νέα Υόρκη, Τζόρτζια, Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα.

 

Επιπλέον, βάσει επίσημων στοιχείων των ΗΠΑ, η μεξικανική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι οι οικονομίες του Λος Άντζελες, του Σικάγο και του Χιούστον - πόλεις με τους περισσότερους μεξικανούς μετανάστες - αυξάνονται κατά γρηγορότερους ρυθμούς από τον εθνικό μέσο όρο.

 

Στο μεταξύ, επιχειρηματίες μεξικανικής καταγωγής κατέχουν περίπου 575.000 εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, παράγοντας 17 δισεκατομμύρια δολάρια (15,8 δισ. ευρώ) το χρόνο.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 272 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα