×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17
Οκτωβρίου

Ξέφυγε ο Τραμπ: Αμφισβητεί την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, αναπροσαρμόζει πλέον την πολιτική στρατηγική του μέσω της τακτικής των επιθέσεων στην εγκυρότητα της προεκλογικής και εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ.

Έτσι, αμφισβητεί πλέον ανοικτά τη νομιμότητα του συνόλου της εκλογικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι τα αποτελέσματα είναι πλέον “διαβλητά” σε πολλά εκλογικά κέντρα.

 

Η ανάρτηση του Τραμπ στο Twitter έγινε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υποψήφιου αντιπροέδρου του Μάικ Πενς, που τόνισε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα αποδεχτούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

 

“Η εκλογική διαδικασία είναι απολύτως “στημένη” από τα ανήθικα ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν την εικόνα και προωθούν τη διεφθαρμένη Χίλαρι. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά εκλογικά τμήματα -ΛΥΠΗΡΟ,” έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, στην τελευταία, από μια σειρά αναρτήσεων που έκανε κατά τις τελευταίες ημέρες, αμφισβητώντας ανοιχτά τη διαδικασία διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αλλά και τη δημοκρατική διαδικασία των προεδρικών εκλογών. Με τη Χίλαρι Κλίντον να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δεν παρουσίασε αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του, ειδικότερα για την ψηφοφορία.

 

Από την άλλη μεριά, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες τόσο η πρόωρη φυσική ψηφοφορία των προσώπων, όσο και η διαδικασία της επιστολικής ψήφου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εκλογικής νομοθεσίας των ΗΠΑ.

 

Σε μία άλλη ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ χαρακτήρισε “ζώα που εκπροσωπούν τη Χίλαρι Κλίντον” τους Δημοκρατικούς στη Βόρεια Καρολίνα μετά την επίθεση που δέχτηκαν τα κεντρικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στην πολιτεία. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι στο κτίριο των Ρεπουμπλικάνων στο Χίλσμπορο, έσπασαν τα μπροστινά παράθυρα, ενώ κάποιοι πέταξαν εύφλεκτο υλικό στο εσωτερικό του. Σε τοίχο του διπλανού κτιρίου γράφτηκε με σπρέι: “Ναζί Ρεπουμπλικάνοι να εγκαταλείψετε την πόλη μας ή...,” συνοδευόμενο από μία σβάστικα.

 

“Τα ζώα που εκπροσωπούν τη Χίλαρι Κλίντον και τους Δημοκρατικούς στη Βόρεια Καρολίνα, μόλις πυρπόλησαν το γραφείο μας στο Οραντζ Κάουντι επειδή νικάμε,” έγραψε με σαρκασμό ο Τραμπ στο Tweeter.

 

Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε την επίθεση ως “απαράδεκτη και τρομακτική,” συμπληρώνοντας στο μήνυμά της στο Twitter: “Είμαι ευγνώμων που όλοι είναι ασφαλείς.”

 

Σε πολιτικό επίπεδο διαπιστώνεται πλέον η διαφωνία μεταξύ του Τραμπ και του Πενς αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσουν για την αποδοχή ή μη του εκλογικού αποτελέσματος. Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς έχει στραμμένο το βλέμμα στην πολιτική του καριέρα και μετά τον Τραμπ, υιοθετώντας μια πιο μετριοπαθή και σύμφωνη με την αμερικανική πολιτική παράδοση, στάση για την αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος.

 

Από τη μεριά του, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος φαίνεται να προκαλεί ένα άλλο πολιτικό μέτωπο διαχωρισμού στο εσωτερικό της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ ελάχιστος χρόνος απομένει μέχρι τη διεξαγωγή της επόμενης τηλεοπτικής αναμέτρησης του με την Κλίντον, μεθαύριο, Τετάρτη.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 222 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)