Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Ιουλίου

Άμεσα η πληρωμή δικαιούχων από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων

Κατηγορία Ελλάδα

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2014-2015 στην Π.Ε. Αχαΐας ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ήδη συντάχθηκαν οι καταστάσεις πληρωμής των δικαιούχων αμπελουργών που πραγματοποίησαν δράσεις αναδιάρθρωσης καθώς και νέες φυτεύσεις αμπελιών, οι οποίες και έχουν αποσταλεί στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τον τελικό έλεγχο και πληρωμή των δικαιούχων, σε σύντομο χρονικό διάστημα.


«Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στον προγραμματισμένο χρόνο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα παραγωγούς, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων.

ACBE2
«Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των αμπελοκαλλιεργητών της Αχαΐας για το έτος 2015, αφού εντάχθηκαν σ’ αυτό 231 παραγωγοί, απορροφώνται 4.233.971 ευρώ από κοινοτικούς πόρους και κάλυψε 2.800 στρέμματα» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας.


Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης: «Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί προτεραιότητα η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ήδη υλοποιούμε δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει για την ενίσχυσή του, διεκδικώντας ακόμα περισσότερους πόρους για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Παράλληλα, η αμπελουργία είναι για εμάς ένας κλάδος με ιδιαίτερη σημασία, αφού ιδίως η Αχαΐα διαθέτει το 12% των αμπελώνων σε ολόκληρη τη χώρα και για αυτό προσπαθούμε και τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο».


Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε νέες καλλιέργειες αμπελιών που δημιουργήθηκαν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην περιοχή του Δ.Δ. Φαρρών Αχαΐας και συζήτησε, τόσο με παραγωγούς όσο και με κτηνοτρόφους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ μαζί του βρίσκονταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσιος Μαυρόγιαννης, ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σταύρος Βέρρας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Αναστάσιος Βαγενάς, καθώς και στελέχη των αρμόδιων Υπηρεσιών της Π.Δ.Ε.
Επιπλέον, έγινε περιήγηση στο σύγχρονο οινοποιείο «Ι. Κοτρώτσος» στο Βασιλικό, το οποίο έχει επιδοτηθεί από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.


Γίνεται γνωστό ότι και για την επόμενη αμπελουργική περίοδο 2015-2016, ήδη έχουν κατατεθεί αρκετές αιτήσεις και θα υπάρξει η δυνατότητα υλοποίησης ενός όμοιου προγράμματος, που κύριο στόχο έχει την στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας οινοποιήσιμων σταφυλιών της περιοχής μας και τη δημιουργία ενός σύγχρονου αμπελώνα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Διαβάστηκε 101 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)