ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:21:44π.μ.
26
Μαΐου

Ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στον Χολαργό από την Περιφέρεια Αττικής

Κατηγορία Ελλάδα

Την ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, στο δήμο Παπάγου – Χολαργού, ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου.

Η πλατεία, συνολικής έκτασης 3.700 μ2, οριοθετείται από τις οδούς Δοϊράνης, Γρεβενών και Καρπάθου, έχει υποστεί πολλές φθορές και είναι εγκαταλελειμμένη με ανεπαρκή φωτισμό, ενώ η αρχική κατασκευή της σε επίπεδα – ανισοσταθμίες την καθιστά απρόσιτη και δυσκολοδιάβατη στους πολίτες.


Η ανάπλασή της βασίζεται σε πρότυπη αρχιτεκτονική μελέτη με στόχο η νέα πλατεία να αποτελεί ένα «πράσινο φίλτρο» μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και να καθιστά εύκολη την πρόσβαση και ευχάριστη την παραμονή σε αυτήν. Στις καινοτομίες του νέου σχεδιασμού η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού που θα εξασφαλίζει την ηλεκτροδότηση της πλατείας, καθώς και η τοποθέτηση ενός υδάτινου θόλου, μέσω του οποίου δημιουργείται μια ομπρέλα από νερό, προσφέροντας δροσιά και αισθητική.


Επιπλέον, προβλέπεται η χάραξη νέων διαδρόμων, η κατασκευή νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς, η δημιουργία χώρου στάθμευσης ποδηλάτων και η τοποθέτηση κτιστών καθιστικών με στέγαστρα, στο κέντρο της πλατείας που προσφέρουν σκίαση αλλά και προστασία από την βροχή. Περιμετρικά του υδάτινου θόλου θα κατασκευαστούν κερκίδες, ενώ θα διαμορφωθεί ένα υπερυψωμένο επίπεδο με ξύλινο πάτωμα που θα περιβάλλεται από θαμνώδεις φυτεύσεις και θα χρησιμοποιείται ως χώρος εκδηλώσεων.


Η υφιστάμενη δενδροφύτευση της πλατείας θα διατηρηθεί, με εξαίρεση ένα ξερό φοίνικα που θα αφαιρεθεί, 11 νέα δένδρα και δεκάδες θάμνοι και φυτά θα φυτευτούν, ενώ θα τοποθετηθούν πλήθος παρτεριών με φυτεύσεις που θα περιβάλλουν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Σε όλη την πλατεία θα εγκατασταθούν νέα φωτιστικά σώματα, ενδοδαπέδια και γραμμικά,  τόσο στις εισόδους και στους διαδρόμους κίνησης της πλατείας, όσο και κάτω από πέργκολες και στέγαστρα.


Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού έως 728.248,98 €, και ο Δήμος Παπάγου Χολαργού τη δημοπράτηση και επίβλεψή του.

Διαβάστηκε 278 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»