Εκτύπωση αυτής της σελίδας
02
Σεπτεμβρίου

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Γιαννάκος: 10.000 οι αναστολές

Κατηγορία Ελλάδα

Με σχεδόν 10.000 θα ανέλθουν οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης αν συμπεριλάβει κανείς πρωτοβάθμιες δομές υγείας και ΕΚΑΒ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

«Τις τελευταίες τρεις μέρες, υπό το φόβο των αναστολών πήγαν πάρα πολλοί συνάδελφοι και εμβολιάστηκαν» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γιαννάκος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας, 6.000 έγγραφα αναστολής που στέλνονται αφορούν μόνο τα νοσοκομεία της χώρας.
Ο κ. Γιαννάκος ζήτησε μερικές μέρες προθεσμία για εμβολιασμό των υγειονομικών. «Ακόμα και 3.000 – 4.000 να κερδίσει το σύστημα θα ήταν πολύ καλό. Και να εμβολιαστεί σήμερα κάποιος θα γυρίσει 14 μέρες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, θέλει 1,5 μήνα τον χάνει και το σύστημα» εξήγησε.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «χθες, πρώτη μέρα αναστολών, αναστάλθηκαν χειρουργεία, ανακλήθηκαν εξετάσεις και υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση». «Οδηγούνται συνάδελφοι στην ανεργία χωρίς ούτε 1 ευρώ μισθό μετά από 19 μήνες στην πρώτη γραμμή. Και ένας που καταχράται το δημόσιο βγαίνει σε αργία και μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση για 2 – 3 χρόνια παίρνει το μισό μισθό. Άδικος ο νόμος στο σκέλος του μισθού πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί. Θα προτείνω και στη νέα ηγεσία νέα παράταση στο μέτρο» ανέφερε.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 122 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)