ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 12:34:23π.μ.
31
Μαρτίου

Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα με ειδικά μέτρα

Κατηγορία Ελλάδα

Τι θα γίνει με τα σχολεία - Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

ετά την σύσκεψη των λοιμωξιολόγων η κυβέρνηση έλαβε τις αποφάσεις για τη σταδιακή χαλάρωση του lockdown, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τα νέα μέτρα.

 

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο, με ειδικό κωδικό και έως 3 ώρες, με εξαίρεση τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα τα οποία θα μείνουν κλειστά.

 

Για τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα επιτρέπεται το click in away και το click in shop με ραντεβού.

 

Εντός των καταστημάτων θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ., με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

 

Παράλληλα, από αυτό το Σάββατο (3/4) και για όλα τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με όχημα και με τη χρήση του κωδικού 6 για άσκηση σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως το μέτρο για τα Σαββατοκύριακα είναι πιλοτικό και μπορεί να αρθεί.

 

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα σχολεία


Αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων δεν πάρθηκαν και έτσι δεν υπήρξαν ανακοινώσεις, ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση την επόμενη εβδομάδα.

 

Στόχος είναι να ανοίξουν στις 12 Απριλίου με την χρήση των τεστ.

 

Παράλληλα, επαναξιολόγηση θα υπάρξει και για τα πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

 

Έκκληση Βασίλη Κικίλια: Τα τρία «πρέπει» για τις μετακινήσεις


Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της covid στη χώρα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας απηύθηνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ενώ ενημέρωσε πως το Θριάσειο νοσοκομείο μετατρέπεται σε κλινική Covid.

 

Ο κ. Κικίλιας έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στη Θεσσαλονίκη καθώς η κατάσταση και τα αυξημένα κρούσματα στην περιοχή ανησυχούν τους ειδικκούς.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως: «Η Θεσσαλονίκη πλέον μας ανησυχεί και έχω ζητήσει από τον υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

 

Οι άνθρωποι της υγείας και της Πολιτικής Προστασίας σας φρόντισαν και σας φροντίζουν κατω από εξαιρετικά κρίσιμες και πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες υπό το βάρος μιας πανδημίας. Νομίζω ότι δεν έλειψαν ποτέ από το πλευρό σας.

 

Θεωρώ πως 100,000 υγειονομικοί και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι επιτελούν ύψιστο καθήκον 24 ώρες το 24 ωρο.

 

Xρειαζόμαστε να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα. Σας ζητώ κάτι απλό όσο και δύσκολο. Προσοχή, ευλαβική τήρηση των μέτρων, μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού είναι πολύ πιο μεταδοτικές. Πρέπει να παραμερίσουμε την κούραση μας.

Πρέπει να προστατευτείτε και να προστατέψε και τους γύρω σας. Ανακοινώνω σήμερα τη μετατροπή του Θριασείου σε νοσοκομείο Covid only. Όλα τα non Covid περιστατικά θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές. Δημιουργούνται 51 νέες ΜΕΘ για την προσωρινή έκτακτη και επείγουσα ανάγκη που αντιμετωπίζουμε».

 

Τέλος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις. Λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 142 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»