ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:37:25μ.μ.
24
Απριλίου

Α.Τσίπρας: Ομιλία στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών που διεξάγεται σήμερα

Κατηγορία Ελλάδα

Ομιλία στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, που διεξάγεται σήμερα, Δευτέρα, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 13:00.

Νωρίτερα, χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε διαδοχικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κίνας και του Ιράν που βρίσκονται στην Αθήνα για το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Yi, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Κίνας με έμφαση στην οικονομική, εμπορική, τουριστική και πολιτιστική συνεργασία, ενόψει της επικείμενης συμμετοχής του πρωθυπουργού στην Διάσκεψη «One Belt, One Road» και των συναντήσεών του στο περιθώριο αυτής με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της ΛΔ της Κίνας.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο τον Μάιο, επίκειται συμφωνία για τριετές σχέδιο δράσης για κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.


Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Javad Zarif, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ιράν και ιδιαίτερα στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα, οι σχέσεις ΕΕ - Ιράν, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στο Συριακό και το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 394 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»