Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Μαρτίου

Δημοπρατήθηκε από την Π.Ε. Λευκάδας έργο 150.000 ευρώ για τον «έξυπνο» εξοπλισμό και την ψηφιακή αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας

Κατηγορία Ελλάδα

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου «Εργασίες Επισκευής, Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμισης Αντλιοστασίων Δήμου Λευκάδας»,

συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από την Πράξη SAVE-WATER – Improving water management and supply infrastructure via smart technologies, policies and tools (Βελτίωση της διαχείρισης νερού και της υποδομής δικτύων ύδρευσης μέσω έξυπνων τεχνολογιών, πολιτικών και εργαλείων) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020.

 

«Η Περιφερειακή Αρχή στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Λευκάδας για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της Λευκάδας. Αξιοποιούμε 150.000 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους και συμβάλουμε έμπρακτα για την καλύτερη διαχείριση αυτού του αναντικατάστατου φυσικού πόρου, ζωτικής σημασίας για την ποιότητα, τόσο της ζωής των πολιτών, όσο και του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και υπογράμμισε:

 

«Η σημερινή μέρα τυγχάνει να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Το νερό έχει τεράστια και πολυεπίπεδη αξία για τα νοικοκυριά μας, τα τρόφιμα, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, τα οικονομικά, το φυσικό μας περιβάλλον.

 

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί η συνεπής εργασία μας αποδίδει καρπούς και επαναφέραμε σε τροχιά υλοποίησης το έργο SAVE-WATER. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, για την ανάπτυξη ενός έξυπνου συστήματος καταγραφής, παρακολούθησης και διαχείρισης πόσιμου νερού, συμπεριλαμβανομένων και ενεργειών συντήρησης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης.».

 

Στο πλαίσιο του έργου «Εργασίες Επισκευής, Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμισης Αντλιοστασίων Δήμου Λευκάδας», συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24% και όλων των νόμιμων κρατήσεων), θα γίνει από την Π.Ε. Λευκάδας προμήθεια και εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων (τηλεχειρισμού, τηλεδιαχείρισης, καταγραφής, αισθητήρων, οργάνων, ηλεκτρομαγνητικών βαλβίδων, κλπ.) στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας, που στη συνέχεια θα παραδοθούν στο Δήμο Λευκάδας, οποίος θα αναλάβει την ευθύνη για την ορθή λειτουργία τους.

 

Η καταληκτική ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφορών στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό είναι η Δευτέρα 5/4/2021 και ώρα 2:00 μ.μ.

 

Η Πράξη SAVE-WATER

 

Η Πράξη SAVE-WATER (ΚΩΔΙΚΟΣ MIS: 5033050) είναι ένα από τα στρατηγικά έργα που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA-CBC Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020, κατά 85% από πόρους της Ε.Ε και κατά 15% από ιδίους πόρους των συμμετεχουσών χωρών . Για ο Ελληνικό σκέλος των ιδίων πόρων, η Πράξη SAVE-WATER εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με κωδικό 2018ΕΠ52260019 «SAVE-WATER, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, GR-AL 2014-2020»

 

Το έργο ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης SAVE-WATER είναι 3.482.822 ευρώ, εκ των οποίων για την Π.Ε. Λευκάδας είναι 150.000 ευρώ.

 

Επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν και οι:


• Περιφέρεια Ηπείρου
• Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
• Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ)
• Ιόνιο Πανεπιστήμιο
• Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
• Περιφερειακό Συμβούλιο Αυλώνας (Αλβανία)
• Περιφερειακό Συμβούλιο Κορυτσάς (Αλβανία)

Διαβάστηκε 229 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)