ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 6:19:38π.μ.
17
Σεπτεμβρίου

Δήμος Κηφισιάς: Επαγρυπνούμε και δεν ανησυχούμε

Κατηγορία Ελλάδα

Ο Δήμος μας, διευκρινίζει ότι ουδέποτε από το καλοκαίρι, έως σήμερα η υγειονομική κατάστασή του, λόγω covid-19, ήταν ανησυχητική.


Αντιθέτως, εξαιτίας πλήθους μέτρων που ελήφθησαν τόσο κεντρικά, όσο και σε τοπικό επίπεδο από τον Δήμο μας και φυσικά λόγω της ατομικής υπευθυνότητας που επεκράτησε, τα «κρούσματα» τον τελευταίο μήνα έχουν μειωθεί κατά πολύ, αποτελώντας πλέον ελάχιστο ποσοστό επί του συνόλου της Αττικής.
Η λειτουργία πολλών διαγνωστικών κέντρων στον Δήμο μας, στα οποία διενεργούνται πάρα πολλά test και η επιστροφή πολλών συμπολιτών μας και ειδικά νέων από νησιά των Κυκλάδων ήταν οι αιτίες καταγραφής κρουσμάτων.


Από τα εννιακόσια (900) περίπου test, που έως σήμερα προσέφερε ο Δήμος στους εργαζόμενους, είναι όλα αρνητικά, ενώ συνεχίζονται.

 

Τα τοπικά μέτρα που λάβαμε:
1. Αναβολή για 14 ημέρες, έναρξης λειτουργίας Παιδικών –Βρεφονηπιακών Σταθμών
2. Ενίσχυση με τριπλάσιο έως τετραπλάσιο προσωπικό της καθαριότητας στα σχολεία
3. Απολυμάνσεις σε όλους τους παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολικό λεωφορείο τους, όλα τα σχολεία, παγκάκια- στάσεις λεωφορείων –πλατείες- πάρκα, πολυσύχναστα στέκια
4. Συνεχείς και νυχτερινοί και μεταμεσονύκτιοι έλεγχοι και συστάσεις για αποστάσεις και μέτρα, από Δημοτική Αστυνομία, Πολιτική Προστασία Δήμου και Ιδιωτική εταιρία Ασφάλειας
5. Λειτουργία Τοπικού Ιατρικού Συμβουλίου, υψηλού επιπέδου, που γνωμοδοτεί για την αντιμετώπιση όλων των νοσημάτων ειδικά σε μαζικούς και ευπαθείς χώρους.

 

 

Ο Δήμος μας ζητά:


1. Από τους νέους μας να προστατεύσουν τους γονείς τους τηρώντας τα μέτρα
2. Χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και στους ανοιχτούς όταν πλησιάζουμε άλλους
3. Χρήση μάσκας στις λαϊκές αγορές
4. Χρήση από τους συμπολίτες των ηλεκτρονικών εφαρμογών εξυπηρέτησης

 

 

Επίσης, ο Δήμος Κηφισιάς ζήτα από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον ΟΑΣΑ και την ΣΤΑ.ΣΥ τη λήψη επιπλέον μέτρων ελέγχου του αριθμού των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Διαβάστηκε 412 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»