ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 - 7:05:46π.μ.

banner468x60

04
Ιανουαρίου

Έρχονται προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ - Ποιους αφορά

Κατηγορία Ελλάδα

Μέσω ΑΣΕΠ ετοιμάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν τα κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το θέμα των μόνιμων διορισμών είναι πολύπλοκο, καθώς υποχρεωτικά πρέπει να περάσουν από ΑΣΕΠ, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι θα υπάρξει διαφορετικό σύστημα για όσους εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές για πολλά χρόνια και διαφορετικό για τους νέους αποφοίτους των σχολών που θα θελήσουν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

 

Οι αναπληρωτές θα έχουν ειδική μεταχείριση, προφανώς με κάποιο είδος μοριοδότησης, με δεδομένο ότι χρόνια τώρα καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων και τρέχουν από τη μία άκρη της Ελλάδα στην άλλη, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

 

Για το σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις, θα διεξαχθεί διάλογος του υπουργείου Παιδείας με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.

 

Μάλιστα, αναμένεται και διυπουργική σύσκεψη, την προσεχή εβδομάδα για τον τριετή προγραμματισμό αυτών των προσλήψεων, που θα αφορούν στα έτη 2018 – 2020.

 

Στόχος είναι η τοποθέτηση έως και 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας.

 

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο κ. Γαβρόγλου έχει τονίσει ότι έχουν να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών από το 2009 και ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 125 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»