ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:21:35μ.μ.
08
Αυγούστου

Φωτιά: Η Αττική γέμισε με δεκάδες νεκρούς πελαργούς - Τρομάζουν και πέφτουν σε καλώδια

Κατηγορία Ελλάδα

Φωτιές: Τον θάνατο δεκάδων πελαργών προκάλεσαν οι πυρκαγιές που κατέκαψαν τη βόρεια Αττική.

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ εξέπεμψε «σήμα SOS», ανεβάζοντας φωτογραφίες από τραυματισμένους και νεκρούς πελαργούς στο Facebook.

 

Τα περισσότερα νεκρά πουλιά βρέθηκαν σε Βριλήσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Χαλάνδρι - όλα από πρόσκρουση σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή σε πυλώνες διανομής μέσης τάσης.

 

«Το χάος με τη φωτιά, τους καπνούς, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα τα αποπροσανατόλισε και τους προκάλεσε πανικό. Ποτέ δεν είχαμε τόσα θύματα καλωδίων μέσα στην Αθήνα», γράφει η ΑΝΙΜΑ.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του συλλόγου:

 

«Κρίμα τα καημένα τα πελαργάκια. Δεκάδες νεκρά από χτες μέχρι σήμερα, όλα από πρόσκρουση σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή σε πυλώνες διανομής μέσης τάσης. Τα περισσότερα σε Βριλήσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Χαλάνδρι. Συνήθως δεν σταθμεύουν εκεί, πάνε κατ ευθείαν στην παράκτια ζώνη της Αττικής, από Λαύριο μέχρι και Βάρκιζα-Βουλιαγμένη. Αλλά το χάος με τη φωτιά, τους καπνούς, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα τα αποπροσανατόλισε και τους προκάλεσε πανικό. Ποτέ δεν είχαμε τόσα θύματα καλωδίων μέσα στην Αθήνα. Ευχόμαστε σε όσα καταφέρουν να φτάσουν στο Αιγαίο, να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ταξίδι για την Αφρική, που ούτως ή άλλως είναι πολύ επικίνδυνο.»

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 93 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»