ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:16:22μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
22
Αυγούστου

Φόβοι για κατάρρευση της συμφωνίας με την Τουρκία- Αυξάνονται οι ροές προσφύγων στην Ελλάδα

Κατηγορία Ελλάδα

Την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για κατάρρευση της προσφυγικής συμφωνίας, ο αρμόδιος για τη Μετανάστευση κοινοτικός επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαιώνει ότι η Κομισιόν κάνει τα πάντα για να πετύχει η συμφωνία.

Αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν σήμερα δηλώσεις του εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Γιώργου Κυρίτση προς την «Καθημερινή». Ενδεικτικό είναι το άρθρο στην ιστοσελίδα του Spiegel υπό τον τίτλο, «Η Ελλάδα σχεδιάζει νέα κέντρα φιλοξενίας» και υπότιτλο, «Μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία έρχονται και πάλι όλο και περισσότεροι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά. Γι΄ αυτό το λόγο η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει νέους χώρους φιλοξενίας σε όλη τη χώρα». Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, την ώρα που ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά ο αριθμός των προσφύγων που καταφθάνουν τις τελευταίες μέρες στα ελληνικά νησιά, «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει φόβους για ενδεχόμενη κατάρρευση της προσφυγικής συμφωνίας με την Τουρκία, γεγονός που θα μπορούσε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των προσφύγων.

 

Αβραμόπουλος: Κάνουμε τα πάντα για να πετύχει η συμφωνία

 

Δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλου φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Die Welt. Ο έλληνας πολιτικός προαναγγέλλει την αποστολή, εντός της εβδομάδας, ειδικών στην Τουρκία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα μπορέσει να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την άρση της βίζας. «Την τρέχουσα εβδομάδα ειδικοί της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) θα ταξιδέψουν στην Τουρκία, προκειμένου να διεξάγουν τεχνικές συνομιλίες αναφορικά με την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και την απελευθέρωση της βίζας», λέει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προς την Welt, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι και ο ίδιος θα ταξιδέψει «σύντομα» στην Τουρκία.

 

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο: «Κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει η συνολική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας όπως έχει σχεδιαστεί και συνεχίζουμε να παρέχουμε στήριξη και τεχνογνωσία προκειμένου να επισπευστούν οι αναγκαίες για την απελευθέρωση της βίζας μεταρρυθμίσεις». Όπως σημειώνει ο κοινοτικός επίτροπος, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές. «Για να λάβει η Τουρκία την απελευθέρωση της βίζας θα πρέπει να εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις», τόνισε ο έλληνας επίτροπος προσθέτοντας ότι η θέση της ΕΕ είναι ξεκάθαρη σε αυτό το ζήτημα.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 148 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»