ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 3:26:08μ.μ.
20
Αυγούστου

Φωτιά στα Βίλια - Καίει για πέμπτη συνεχόμενη μέρα

Κατηγορία Ελλάδα

Για Πέμπτη συνεχόμενη ημέρα που ξημερώνει με τη φωτιά στα Βίλια να καίει ακόμα με πολλές πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν όλη νύχτα για να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο, το οποίο τις τελευταίες ώρες κινείται νότια προς το όρος Κανδήλι.

Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική καθώς δεν υπάρχουν άνεμοι και μεγάλα ενεργά μέτωπα. Παρόλα αυτά, η πύρινη λαίλαπα φαίνεται να έχει καταστρέψει ήδη 15 σπίτια ενώ έχει κάψει μεγάλες δασικές εκτάσεις.

 

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, δήλωσε πως η εικόνα είναι όντως καλύτερη στα μέτωπα.

 

«Καλύτερη η εικόνα στα Βίλια, περιορίστηκαν τα μέτωπα. Υπάρχουν αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ένα μεγαλύτερο μέτωπο είναι προς την πλευρά των Μεγάρων, αλλά δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Οι πυροσβέστες θεωρούν ότι θα το περιορίσουν», σημείωσε.

 

Στο ερώτημα γιατί η φωτιά στα Βίλια δεν σβήστηκε τόσες μέρες, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι το μέτωπο περιμετρικά είναι περίπου 80 χιλιόμετρα.

 

«Είναι τεράστια έκταση. Όπου και να φυλάξεις, σε κάποιο σημείο μπορεί να υπάρχει αναζωπύρωση. Το μέτωπο ήταν μεγάλο από την αρχή και πολύ μεγάλη καύσιμη ύλη. Υπάρχει προβληματισμός, αναρωτιόμαστε όλοι. Υπήρχαν περιπτώσεις που είδαμε τα αεροπλάνα να ρίχνουν νερό σε φλόγες, και μέχρι να γεμίσουν ξανά ρίξουν, είχε ξανά φουντώσει σε διπλάσιο ύψος η πυρκαγιά», υπογράμμισε.

 

Αρκετά αισιόδοξος για το ότι η φωτιά θα περιοριστεί σύντομα παρουσιάστηκε ο δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης.

 

«Σε λίγες ώρες θα περιοριστεί η πυρκαγιά. Τα μέτωπα είναι χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η προσπάθεια είναι να μην καταστραφεί άλλο δάσος», σημείωσε.

 

«Σε δύο σημεία υπάρχει ακόμα πυρκαγιά, μικρής έκτασης, αλλά σε δυσπρόσιτο σημείο. Περιμένουμε από λεπτό σε λεπτό να έρθουν τα ελικόπτερα», πρόσθεσε.

 

Συναγερμός για αναζωπύρωση στην Κερατέα – Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής
Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα, περίπου στις 02:00 στην Κερατέα και συγκεκριμένα στην περιοχή Δασκαλειό, η οποία οριοθετήθηκε γρήγορα.

 

 

Πυροσβεστικό Σώμα
@pyrosvestiki
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δασκαλειό της Δ.Ε. Κερατέας Λαυρωτικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις.

 

 

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα επίγειες δυνάμεις που κατάφεραν να την κατασβήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος έκανε λόγο για εμπρησμό.

 

Κυκλοφόρησαν κάποια βίντεο στο διαδίκτυο και πληροφορίες ότι αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν τα ξημερώματα στο σημείο είδαν κάποιες φωτοβολίδες που ενδεχομένως ήταν η αιτία που ξέσπασε η φωτιά, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος.

 

Η φωτιά έφτασε μια ανάσα από οικισμού που ευτυχώς δεν κινδύνεψαν.

 

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής μίλησε το πρωί στη τηλεόραση το ΣΚΑΪ για τη φωτιά που ξέσπασε στις 02.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κατοικημένη περιοχή στην Κερατέα.

 

«Στις 02.00 τα ξημερώματα στη παραθαλάσσια περιοχή που είναι ο οικισμός Δασκαλειό με πολλά σπίτια, σε ένα έδαφος επικλινές, με χαμηλή βλάστηση και πευκόφυτη», είπε ο κ. Δημήτρης Λουκάς.

 

«Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο που τράβηξαν κάτι παιδιά, κοντά στη παραλία έπεσαν από πιστόλι φωτοβολίδων μια φωτοβολίδα κόκκινη και μια κίτρινη. Είχε πολύ δυνατό άνεμο με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά. Τα παιδιά πήραν τηλέφωνο τη Πυροσβεστική και εμένα. Εγώ έφτασα στο σημείο 02.20 τα ξημερώματα και ήταν κάτι απερίγραπτο. Οι φλόγες είχαν περικυκλώσει τα σπίτια αλλά περιμετρικά υπήρχαν δρόμοι όπου αναπτύχθηκαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και επιχείρησαν άμεσα».

 

Πρόσθεσε ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης για τη παραλία στο Δασκαλειό αλλά τελικά δεν χρειάστηκε καθώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στη περιοχή υπάρχουν πολλοί πυροσβεστική κρουνοί που βοήθησαν στην άμεση κατάσβεση.

 

Πηγή;newsbeast.gr

Διαβάστηκε 89 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»