ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 29 Οκτωμβρίου 2020 - 7:13:45μ.μ.

banner468x60

03
Φεβρουαρίου

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας

Κατηγορία Ελλάδα

Επί ποδός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τους Αντιπεριφερειάρχες και τα κλιμάκια των Τεχνικών Υπηρεσιών να είναι στο πλευρό των κατοίκων

που επλήγησαν και μάλιστα χθες, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο ίδιος βρέθηκε στην περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας και των υπολοίπων πληγέντων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, συντονίζοντας τις προσπάθειες των κλιμακίων.


Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το τελευταίο τετραήμερο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δημιούργησαν προβλήματα σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, και ιδιαίτερα στους Δήμους Αγρινίου, Θέρμου, Ναυπακτίας και Καλαβρύτων.

 

 

Επιπλέον, κατεγράφησαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από τους ποταμούς Ίναχο και Εύηνο και Αχελώο, στους Δήμους Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου.


Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Π.Ε. επιστρατεύτηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τα δύσκολα κατολισθητικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο.


Ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία, με ευθύνη της Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά, κλιμάκια από ειδικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και της Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο και καταγράφουν τις ζημιές, ενώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός εργάζεται στις θέσεις:


Ε.Ο. Θέρμο – Αργυρό Πηγάδι (προωθητής γαιών)


Ε.Ο. Καλλιθέα – Λαμπίρι – όρια Νομού (φορτωτής – φορτηγό εκχιονιστικό)


Ε.Ο. Χαλίκι – Νεροσύρτη (φορτωτης – φορτηγό εκχιονιστικό)


Ε.Ο. Διασελάκι – Περκο – Περίστα (φορτωτής)


Ε.Ο. Ανω Μακρυνού (εκσκαφέας)


Ε.Ο. Αγ. Δημήτριος – Πλάτανος (ισοπεδωτής γαιών)


Ε.Ο. Κοκκινοχώρι – Ασπριά (φορτωτής)


Ε.Ο. Τερψιθέα – Ελατού (φορτωτής)


Ε.Ο. Θέρμου – Αμπέλια – Αγ. Θεόδωροι (εκσκαφέας)


Ε.Ο Κόνισκα – Διπλάτανος (εκσκαφέας)


Ε.Ο. Αράχωβα – Νεοχώρι (προωθητής γαιών)


Ε.Ο. Αγ. Δημήτριος – Κλεπά (εκσκαφέας)

 

Διαβάστηκε 137 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»