ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:22:36π.μ.
08
Ιανουαρίου

Οι περιοχές της Δ. Ελλάδας που αντιμετωπίζουν προβλήματα

Κατηγορία Ελλάδα

Έκκληση προς του πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό, απευθύνει η Περιφέρεια, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Για αυτό τον λόγο η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας θα παραμείνει σε 24ωρη επιφυλακή, με στόχο τον αποχιονισμό και την αποπαγοποίηση των δρόμων, ενώ προτεραιότητα δίνεται κυρίως στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

 

Χαρακτηριστικό της έντασης της κακοκαιρίας, είναι πως έχει χιονίσει σε πολλές πεδινές περιοχές, όπως στον κάμπο της δυτικής Αχαΐας, στην πεδινή Ηλεία, ακόμα και στις παραλιακές περιοχές της Κυλλήνης και της Κουρούτας.

 

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα, λόγω των χιονοπτώσεων είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους από το Αίγιο, το Διακοπτό και την Πάτρα προς τα Καλάβρυτα, καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων. Επίσης απαραίτητες είναι αλυσίδες από την Ακράτα προς την Ζαρούχλα και στη δημοτική οδό Δεμέστιχα- Λεοντίου- Μοίραλι- Ρακίτας.

 

Στην Ηλεία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αλυσίδες από το 73ο χιλιόμετρο, έως το 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών- Τρίπολης, στην επαρχιακή οδό Ανδριτσαίνας- Επικούρειου Απόλλωνα, στη δημοτική οδό Ανδριτσαίνας- Λυνισταίνας- Κουφόπουλο- Δραγώγι- Φανάρι- Αμυγδαλιές- Μύρωνια του δήμου Ανδριτσαίνας- Κρεστενών και στη δημοτική οδό Σκληρός-Νέδα- Άγιος Σώστης- Αμπελιώνα- Πέτρα του δήμου Οιχαλίας.

 

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Αγρινίου- Καρπενησίου, από 28ο χιλιόμετρο, έως 52ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Άρτας από τη Χρυσοπηγή έως την γέφυρα Κομποτίου και στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Περδικακίου Αυλακιού από 12ο χιλιόμετρο, έως το 38ο χιλιόμετρο.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 227 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»