Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Νοεμβρίου

Ιδρύθηκε το Πολιτιστικό Σωματείο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ»

Κατηγορία Ελλάδα

Κάτω από την βορινή πλευρά της Ακρόπολης, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Παλαίχθων», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, η συνάντηση των Ιδρυτικών Μελών του Πολιτιστικού Σωματείου «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ».

Η δημοσιογράφος κυρία Μαρία Χατζηνικολάου, ιδρυτής και Πρόεδρος του σωματείου, στην αρχή της ομιλίας της, ευχαρίστησε ξεχωριστά κάθε ένα από τα παρευρισκόμενα ιδρυτικά μέλη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο και την προσφορά τους στον πολιτισμό. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει το σωματείο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ» στην προώθηση και διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού.

 

3879

 Η Ιδρυτής και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου "ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ" κυρία Μαρία Χατζηνικολάου


«Είχα και έχω μόνιμη έγνοια, πώς μπορούν να γίνουν περισσότερα με το έργο και τις πράξεις μου. Έτσι λοιπόν, μετά από ώριμη σκέψη, επέλεξα να συνεχίσω το ταξίδι μου, μαζί με όλους εσάς, που ανταποκριθήκατε αμέσως στην ιδέα μου για την ίδρυση του Πολιτιστικού Σωματείου «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ», υπογράμμισε.


Έχοντας ως ορμητήριο την αγάπη για τον πολιτισμό, παραβλέποντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια της εποχής μας, τα μέλη του σωματείου πρέπει να δουλέψουν «όλοι μαζί», όπως τόνισε η κυρία Χατζηνικολάου για να προωθήσουν τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση, μέσα από μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που θα οργανώσει το σωματείο.

 

3891

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Παλαίχθων" κυρία Άννα Δοντά με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Σωματείου "ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ" κυρία Μαρία Χατζηνικολάου


Αναφερόμενη στην ονομασία του σωματείου η ιδρυτής υπογράμμισε: «Επέλεξα την ονομασία «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ» γιατί εμείς θα πορευόμαστε και θα επιδιώκουμε να αναδεικνύουμε τους κορυφαίους και καθετί κορυφαίο που αφορά τον ελληνικό πολιτισμό. Πρωταρχικός μας στόχος θα ήθελα να είναι η ανάδειξη κορυφαίων προσωπικοτήτων και του έργου τους από τον χώρο του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, του αθλητισμού, της λογοτεχνίας, των εικαστικών.»

 

DSC03894 copy copy

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Παλαίχθων" κυρία Άννα Δοντά


Τον λόγο πήρε και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παλαίχθων», κυρία Άννα Δοντά η οποία μίλησε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για το νεοσύστατο σωματείο, χαρακτηρίζοντας γενναίο το εγχείρημα της κυρίας Χατζηνικολάου. «Το όνομα του σωματείου, «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ», είναι ένα χαστούκι στην σύγχρονη πραγματικότητα που θέλει να μην υπάρχουν πια κορυφαίοι… Η Ελλάς είναι φως, πολιτισμός και αυτό το φως δεν πρέπει να σβήσει.» Στο τέλος της ομιλίας της η κυρία Δοντά πρότεινε την αδελφοποίηση του Πολιτιστικού Σωματείου «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ» με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παλαίχθων», ώστε να συμπλεύσουν για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

 

3969

 


Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα προς όλους στην αίθουσα και τις καθιερωμένες ευχές για μια καλή και δημιουργική πορεία του Σωματείου.

 

Φωτογραφίες: Στέφανος Καραούλης

 

 

 

 

Πολιτιστικό Σωματείο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ»
Αίθουσα εκδηλώσεων στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παλαίχθων» κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα 18:00 έως 20:00
Δ/νση Παλλάδος 24-26, εντός στοάς – 2ος όροφος
Πλατεία Ψυρρή – Μετρό Μοναστηράκι
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974 74 45 42 και 6944 32 22 64
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 872 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)