Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Φεβρουαρίου

Υπογράφεται μέσα στο Μάρτιο η σύμβαση για την κατασκευή των Παραγλαύκειων Αρτηριών

Κατηγορία Ελλάδα

Το έργο της κατασκευής των Παραγλαύκιων αρτηριών βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με τη συμμετοχή

του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Μπεσαράτ Φάρες, της Διευθύντριας Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένης Σπυράκη και του προϊσταμένου της ΕΥΔΕ – Κατασκευή – Συντήρηση Συγκοινωνιακών Υποδομών Δημήτρη Λάμπρου.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση της δικαστικής εμπλοκής που υπήρξε μεταξύ των εργολάβων, γεγονός που ουσιαστικά σημαίνει πως μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για το έργο.


Το συγκεκριμένο έργο έχει τίτλο «Κατασκευή Παραγλαύκιων αρτηριών και λοιπών εργασιών της Ε.Π.Π» και είναι προϋπολογισμού 11.100.000 ευρώ με εξασφαλισμένους πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2001-2013».


Μεταξύ άλλων, στο έργο περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση Παραγλαύκιων αρτηριών από τον Α/Κ μέχρι την Πατρών-Κλάους, η ολοκλήρωση έργων στην περιοχή του κόμβου Κ1 (Ν.Ε.Ο και Π.Ε.Ο Πατρών-Κορίνθου, κόμβος διαμάντι) και το αποχετευτικό δίκτυο οδού Αρήτης κ.λπ.


Παράλληλα, προβλέπεται και η προσωρινή σύνδεση παραλιακής Πατρών-Πύργου με τους παρόχθιους του χειμάρρου Παναγίτσας στην περιοχή Παραλίας Πατρών που συνδέει την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών στον κόμβο Οβρυάς (στο ύψος του Κόκκινου Μύλου).


Όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, ασκήθηκαν πιέσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς την ΕΥΔΕ, ώστε η σύνδεση αυτή να γίνει με ευθύ δρόμο και να μην υπάρχουν επικίνδυνες στροφές και έτσι πλέον ανοίγει ο δρόμος ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες εγγράφων προς έγκριση από τα αρμόδια Υπουργεία.


Επιπλέον, κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τροποποιήσεις που απαιτούνται όσον αφορά τις διαβάσεις για τη σιδηροδρομική γραμμή.


«Επιτέλους προχωρά ένα ουσιώδες έργο για την Πάτρα και ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το οποίο έχει μπλοκάρει εδώ και αρκετούς μήνες λόγω δικαστικής διαμάχης. Έτσι προχωρά και άμεσα θα υπογραφεί η σύμβαση για να ξεκινήσουν σημαντικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία του νέου λιμένα και θα συμβάλλουν στην ασφαλέστερη μετακίνηση των οχημάτων» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος.

Διαβάστηκε 195 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)