ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 2:39:49μ.μ.
07
Μαρτίου

Κεντρικό συντονισμό για τους πρόσφυγες θέλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Κατηγορία Ελλάδα

Την ανάγκη κεντρικού συντονισμού ώστε η προσφορά των φαρμακοποιών να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι αρκετοί φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν δραστηριοποιηθεί «μπροστά στο δράμα που εξελίσσεται στη χώρα μας» και επιδιώκει τη συνεργασία της Πολιτείας, προκειμένου μέσα από τις δομές των φαρμακευτικών συλλόγων σε ολόκληρη την Ελλάδα να συνδράμει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού - ανθρωπιστικού προβλήματος.

 

Ο ΠΦΣ σημειώνει ότι είχε εγκαίρως επισημάνει τον κίνδυνο διόγκωσης του προβλήματος, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από πρωτοβουλία του εκδόθηκε ψήφισμα από τους προέδρους των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων και παραδόθηκε από την Ένωση Φαρμακοποιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης- PGEU (Pharmaceutical Group Of The European Union)- στην ΕΕ.

 

Στο ψήφισμα, οι φαρμακοποιοί εξέφραζαν την οδύνη τους σχετικά με την ανθρωπιστική τραγωδία την οποία «βιώνουν οι πρόσφυγες στα παράλια της Μεσογείου» και καλούσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση. Δήλωναν, επίσης, την ετοιμότητα τους να συμβάλουν στην ανακούφιση αυτής της κρίσης, στο βαθμό των δυνατοτήτων τους ως επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

 

«Δυστυχώς όμως τόσο η ελληνική κυβέρνηση, με εξαίρεση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για μια ακόμη φορά ολιγώρησαν και φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο» καταλήγει ο ΠΦΣ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 139 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»