Εκτύπωση αυτής της σελίδας
04
Μαΐου

Με μουσική τραγούδι και πυροτεχνήματα τα εγκαίνια της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Κατηγορία Ελλάδα

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος», η οποία θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου 2017.

Τη λαμπρή τελετή εγκαινίων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, τίμησαν με την παρουσία τους, πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας, της Εκάλης, αλλά και επισκέπτες οι οποίοι απήλαυσαν μια μαγευτική βραδιά στην ομορφότερη εαρινή γιορτή της πόλης. Η εκδήλωση άνοιξε με την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό την διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου καθώς και την Παιδική/Νεανική χορωδία του Δήμου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη.

 

 MG 4933 Large


Έντονη ήταν η εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στηρίζοντας με την παρουσία τους τον ιστορικό θεσμό. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, , ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, οι Αντιπρόεδροι της ΝΔ και βουλευτές Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο βουλευτής ΝΔ και πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς Κώστας Τασούλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης και Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, Γιώργος Κουράσης, εκπρόσωποι- Δημοτικοί Σύμβουλοι  από τους Δήμους Αμαρουσίου, Παπάγου-Χολαργού, Διονύσου κ.α. Παρόντες ήταν, φυσικά, και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς.

 

2auti


Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορική σημασία της Ανθοκομικής έκθεσης Κηφισιάς που για τον Δήμο μας αποτελεί την πρώτη γιορτή. «Στον Δήμο μας ανθίσει η Καινοτομία, η Ελπίδα και η Αισιοδοξία. Η Έκθεση της Κηφισιάς είναι ένα πολυδιάστατο γεγονός όχι μόνο για την Ανθοκομία και την γεωργία αλλά και για το περιβάλλον, την ευζωία, την κοινωνική οικονομία, την βιώσιμη αλλά και την πρωτογενή ανάπτυξη. Σηματοδοτεί επίσης την διαρκή προσπάθεια της προστασίας του φυσικού, αλλά και του δομημένου ανθρωπογενούς περιβάλλοντος σε Κηφισιά Νέα Ερυθραία και Εκάλη». Επίσης ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Ανθοκομικής κα Κλεοπάτρα Χατζόπουλου, την αντιπρόεδρο κα Δήμητρα Αγαπάκη, τους παραγωγούς και τους εκθέτες και όσους εργάστηκαν για τη φετινή Έκθεση και κάλεσε τους πολίτες να ανακαλύψουν τον μαγευτικό κόσμο της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς ως σύνθετη εμπειρία ζωής.


O Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης μίλησε για τις παιδικές του αναμνήσεις από το Άλσος Κηφισιάς, όταν ερχόταν τα καλοκαίρια στο θείο του, που ήταν περιβολάρης στα Πατσαβουρέικα. «Η Κηφισιά στην δική μου μνήμη ήταν η πρωτεύουσα των λουλουδιών. Με λαχτάρα περιμέναμε την άνοιξη για να επισκεφτούμε τον παππού, να πιούμε νερό από το πηγάδι, να παίξουμε κρυφτό στις βραγιές γιατί οι τριανταφυλλιές ήταν ψηλότερες από εμάς. Και φυσικά να μας πάει βόλτα ο παππούς στην έκθεση και άμα ήμασταν τυχεροί και βόλτα με το μόνιππο». Κλείνοντας έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο που  φέτος στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανοίγει ένα μεγάλο οικολογικό κεφάλαιο: Το λουλούδι ως ίαμα, ως μέσο θεραπείας.

 

189 n


Η πρόεδρος της Ανθοκομικής, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και  καινοτομίες της φετινής Ανθοκομικής και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί τον κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων στο Άλσος Κηφισιάς.


Η εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε με τα  πυροτεχνήματα που φώτισαν τον κηφισιώτικο ουρανό και την καθιερωμένη ξενάγηση των παρευρισκομένων στα περίπτερα της έκθεσης. Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γεωργίου Χιωτάκη. Στο Εκθεσιακό χώρο της έκθεσης φιλοξενούνται  φέτος οι  «Θεραπευτικοί κήποι» με την ευεργετική επίδραση που μπορούν να έχουν στη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία του ατόμου.

Διαβάστηκε 300 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)