Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24
Μαρτίου

Με ξεχωριστή λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821 – Στο Αγρίνιο αύριο ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας

Κατηγορία Ελλάδα

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα ξεκίνησαν από χθες οι εορτασμοί σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, οι οποίες και θα κορυφωθούν αύριο με την επίσημη Δοξολογία και την Παρέλαση.

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Αποτέλεσε και θα αποτελεί πάντα μοναδικό ορόσημο όχι μόνο στην τοπική αλλά την παγκόσμια ιστορία.
Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική γενιά του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού.


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αγρίνιο.


Στις εκδηλώσεις της Πάτρας, όπως ενημερώθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου.


Στο φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Πάτρα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι ακόλουθες εκδηλώσεις:


Αύριο Τετάρτη


7 π.μ. Ανάκρουση Εωθινού από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πατρέων στην Πόλη των Πατρών.
8 π.μ. Έπαρση σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγίου Νικολάου.
9 π.μ. Εκκίνηση ποδηλατικού αγώνα ΘΥΣΙΑΣ Πατρών-Καλαβρύτων Αγίας Λαύρας από πλατεία Τριών Συμμάχων, τερματισμός εις Αγία Λαύρα Καλαβρύτων. 11.45 π.μ. Απονομή επάθλων.
11.40 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών (τέλος προσέλευσης επισήμων 11.30 π.μ.). Απόδοση τιμών από τμήματα Ενόπλων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής.
12 μεσ. Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας, μπροστά από τους επισήμους και το λαό (διαδρομή παρέλασης από Αράτου και Αγ. Ανδρέου με τερματισμό στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα).
18.42 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην Κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

 

Το πρόγραμμα των Αντιπεριφερειαρχών


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις και την παρέλαση της Πάτρας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά στο Αγρίνιο, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στην παρέλαση του Πύργου.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Λάμπης Αριστειδόπουλος στην Γαστούνη και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς στα Λεχαινά.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας στην πόλη του Αγρινίου, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.


Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου θα βρεθεί για τις εκδηλώσεις στο Αίγιο.
Σε πόλεις και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας θα παραβρεθούν στις παρελάσεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι.


Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Καπράλος στις εκδηλώσεις του Δήμου Ερυμάνθου στη Χαλανδρίτσα, ο Θεόδωρος Νασιώτης στα Καλάβρυτα και ο Κώστας Πετρόπουλος στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.


Ο Σάββας Αυγέρης στο Θέρμο, ο Απόστολος Ευθυμίου σε Νεοχώρι – Κατοχή, ο Τάκης Κοκκινοβασίλης στο Καινούργιο, η Νάνσυ Κωνσταντοπούλου στη Ναύπακτο, ο Νίκος Μπαλαμπάνης στο Αιτωλικό, ο Γιώργος Τσόγκας στην Αμφιλοχία και η Έφη Καρδάρα σε Ορεινό Βάλτο – Χαλκιόπουλο.


Ο Δημήτρης Κωσταριάς στην παρέλαση του Πύργου, ο Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού Παναγιώτης Μπράμος στην παρέλαση της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Κώστας Μητρόπουλος στην Ζαχάρω, ο Γιάννης Αρβανιτάκης στην Βάρδα, ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης στην Αμαλιάδα και η Εύη Βεργοπούλου στην Κρέστενα.

Διαβάστηκε 156 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)