ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 - 6:22:45π.μ.

banner468x60

16
Αυγούστου

Μετά την Κρήτη η σειρά της Θήβας - 1.000 πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε κέντρο διαμονής κοντά στο Στρατόπεδο Θηβών

Κατηγορία Ελλάδα

Στο θέμα μεταφοράς 2.000 προσφύγων στην Κρήτη αλλά και στις ανακρίβειες που ακολούθησαν αναφέρθηκε ο Αν. Υπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζάλας είπε: «Ξέσπασε ο πιο χυδαίος λαϊκισμός που έχω γνωρίσει, ο οποίος συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα με την ανόητη ιστορία περί Γερμανίας, που στηρίζεται μόνο σε ψέματα και φαντασιώσεις και κάνει κακό στα εθνικά μας συμφέροντα, δημιουργώντας πανικό και προβλήματα δικής μας αξιοπιστίας στα άλλα κράτη»

 

Ερωτηθείς για την φράση που του αποδόθηκε σχετικά με το ότι «Η Κρήτη δεν είναι καμία εκλεκτή φυλή ξεκαθάρισε: «Ποτέ δεν είπα τέτοιο πράγμα. Για όνομα του Θεού, αυτά δεν ανέχονται σε μία σοβαρή συζήτηση. Αυτό που είπα εν τη ρύμη του λόγου ήταν ότι δεν γίνεται να μην πάρει η Κρήτη και να πάρει η Ελλάδα, εννοώντας την κεντρική Ελλάδα. Μου έκανε όμως εντύπωση το πόσο έτοιμος ήταν ο δημοσιογράφος να μου προσάψει ότι διαχωρίζω την Κρήτη από την Ελλάδα»

 

Όσον αφορά στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο παρουσία του Υπουργού, του Περιφερειάρχη και των τεσσάρων Δημάρχων, ο κ. Μουζάλας είπε: «Ζήτησα από τους δημάρχους να βρουν χώρους για να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους, να μην δημιουργηθούν γκέτο και να είναι λιγότεροι από 500. Από την μεριά τους οι δήμαρχοι ζήτησαν κάποιους όρους τους οποίους δέχτηκα: να είναι μόνο οικογένειες, να είναι ομοιογενής ο πληθυσμός και σχετικά με την θρησκευτικότητα, να μην υπάρχουν σε ένα camp σκληροί Σουνίτες με σκληρούς Σιίτες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα».

 

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι στο πλαίσιο μεταφοράς και «μοιράσματος» των προσφύγων στη χώρα, η Κρήτη θα πάρει το κομμάτι που της ανήκει. Όσο κι αν δεν σας ακούγεται καλό, είπε, οι 2.000 πρόσφυγες σε όλη την Κρήτη είναι ένα πολύ ευνοϊκό νούμερο αν σκεφτούμε ότι μόνο η Θήβα θα πάρει 1000.

 

Οι προτάσεις των δήμων θα συζητηθούν σε νέα σύσκεψη υπό τον υπουργό που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 160 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»