Εκτύπωση αυτής της σελίδας
25
Φεβρουαρίου

Μητρώο συνταγογράφων πώλησης γεωργικών φαρμάκων και ηλεκτρονικής καταγραφής στην Π.Ε. Αχαΐας

Κατηγορία Ελλάδα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες ότι το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ενεργοποίησε ηλεκτρονική εφαρμογή καταχώρησης αιτήσεων των ενδιαφερόμενων συνταγογράφων επιστημόνων κατόχων σχετικού πτυχίου (Γεωπόνοι Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε. Τμημάτων Φυτικής Παραγωγής ή θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας ή Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων ή Βιολογικής Καλλιέργειας), σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική Υπουργική Απόφαση περί της υποχρεωτικής συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων (υπ' αριθμ. 9497/10476028/8/2014 ΚΥΑ).


Για αυτό το λόγο η Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Αχαΐας καλεί τους παραπάνω πτυχιούχους, που επιθυμούν να εγγραφούν στο νεοσύστατο Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων, να ακολουθήσουν τα αντίστοιχα βήματα ηλεκτρονικής αίτησης κατόπιν εγγραφής στις ψηφιακές υπηρεσίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου:

 

 

http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2


Τονίζεται ότι η αίτηση γίνεται μόνο ψηφιακά, διαμέσου διαδικτύου, με ευθύνη και μέριμνα των ενδιαφερόμενων και απαιτείται προσεκτική συμπλήρωση των στοιχείων.


Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την 2519/28169/2013 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 649) τα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων είναι υποχρεωμένα για τις πωλήσεις σε επαγγελματίες χρήστες (όπως αυτοί ορίζονται στη παραπάνω Υπουργική Απόφαση) να καταχωρούν την πώληση στη βάση δεδομένων του Υπουργείου με καταχώρηση και του ΑΦΜ του αγοραστή και να παραδίδουν στον τελευταίο αντίγραφο αυτής. Ο δε επαγγελματίας χρήστης είναι υποχρεωμένος να διατηρεί το αντίγραφο αυτό για 5 χρόνια και να το επιδεικνύει όταν αυτό ζητείται από τις ελεγκτικές αρχές.


Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοΰγειονομικού Ελέγχου της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Αχαΐας (Πανεπιστημίου 171 - Πάτρα, τηλέφωνο επικοινωνίας 2613613718).

Διαβάστηκε 201 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)