ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021 - 11:00:58π.μ.

banner468x60

14
Ιουνίου

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

Κατηγορία Ελλάδα

Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην προσήλωση που επιδεικνύει η χώρα μας στις κοινές αξίες αρχές αλλά και την ενότητα της συμμαχίας, επισημαίνοντας ότι παρά την οικονομική κρίση η Ελλάδα σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του Α.Ε.Π. της σε αμυντικές δαπάνες.

 

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

 

«Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι μία ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την σημασία του Ευρωατλαντικού δεσμού που δοκιμάστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι όμως μία ευκαιρία επίσης να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στις κοινές αξίες αρχές αλλά και την ενότητα της συμμαχίας.

 

Αντιμετωπίζουμε μία σειρά από εξαιρετικά σύνθετες προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της συμμαχίας μας.

 

Ο covid απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας σε έναν ιό, ο όποιος δεν είναι καν ορατός διά γυμνού οφθαλμού.

 

Η κλιματική αλλαγή εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στα ζητήματα ασφαλείας, καθώς θα ενθαρρύνει τις μεταναστευτικές ροές και βέβαια αυταρχικά καθεστώτα θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το υβριδικό τους οπλοστάσιο πρόκειται να αποδυναμώνουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Απέναντι σε όλα αυτά η ατζέντα του ΝΑΤΟ 20-30 έρχεται να δώσει μία σειρά από εμπεριστατωμένες απαντήσεις.

 

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Είναι μια χώρα η οποία μέχρι και στις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του Α.Ε.Π. της σε αμυντικές δαπάνες. Είναι μια χώρα που καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την κρίση που την ταλάνισε την τελευταία δεκαετία έρχεται να επενδύσει αυξημένος πόρους στις στρατιωτικές της δυνατότητες, έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο αξιόπιστη στις υποχρεώσεις της απέναντι στην συμμαχία».

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο κτίριο του ΝΑΤΟ με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και αμέσως μετά με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

 

Στις 17:05 ώρα Ελλάδας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ΄ ιδίαν τετ-α-τετ συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 55 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»