ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:25:57π.μ.
24
Απριλίου

Μπακογιάννη: Ηχηρό μήνυμα του Μπάιντεν στον Ερντογάν η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Κατηγορία Ελλάδα

«Έρχεται ως τελειωτικό χτύπημα μετά τα F35 και τα συγκεκριμένα αμερικανικά μηνύματα για την υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Tην κίνηση του Τζο Μπάιντεν να ανακοινώσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

«Το τελευταίο πράγμα που περίμενε ο κ. Ερντογάν ήταν ότι το πολυπόθητο τηλεφώνημα που περίμενε από τον κ. Μπάιντεν θα ερχόταν με ένα τόσο κακό νέο για την Τουρκία.

 

Ο κ. Μπάιντεν είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα αναγνωρίσει την γενοκτονία και το κάνει σήμερα στέλνοντας ένα σκληρό μήνυμα ότι έχουν αλλάξει οι κανόνες του παιχνιδιού και ότι θα υπερασπιστεί τις αρχές και αξίες των ΗΠΑ αποτελεσματικά. Έρχεται ως τελειωτικό χτύπημα μετά τα F35 και τα συγκεκριμένα αμερικανικά μηνύματα για την υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία»., ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΚΑΪ.

 

 

Επεσήμανε πως πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για τον Ερντογάν καθώς στο εσωτερικό της χώρας οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σοβαρή κατρακύλα, τα οικονομικά της Τουρκίας δεν πηγαίνουν καλά, η λίρα χάνει αξία αλλά δυσκολεύει το μέσο και χαμηλού εισοδήματος πολίτη. Επομένως μια Τουρκία που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

 

Σχετικά με την στρατηγική της Ελλάδας σε σχέση με την Τουρκία επεσήμανε πως επιθυμούμε διάλογο αρκεί να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο.

 

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως σταδιακά αλλάζει η πολιτική στην Γερμανία που ήταν υποστηρικτής της Τουρκίας.

 

«Σήμερα αλλάζει η δυναμική εντός της Γερμανίας αλλά και η πίεση που πλέον ασκείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενδεχομένως της αυριανής κυβέρνησης των Πρασίνων και δημιουργούν πλέον την ανάγκη στην κα Μέρκελ βλέποντας και την αντίδραση των Αμερικανών αντιδράσει με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι μέχρι σήμερα» σημείωσε.

 

«Ο κ. Ερντογάν θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά αν θα ξαναβγάλει τα πλοία του για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι αντιλαμβάνεται το κόστος της πολιτικής που θα είχε κάτι τέτοιο.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 101 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»