ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:12:40μ.μ.
18
Ιουνίου

Νέο VIP κυβερνητικό αεροσκάφος αποκτά η Ελλάδα

Κατηγορία Ελλάδα

Tο ελληνικό Δημόσιο δεν θα κληθεί να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ.

Νέο κυβερνητικό αεροσκάφος τύπου Falcon, για τις μετακινήσεις του εκάστοτε πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Άμυνας (αυτοί το χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον) αναμένεται να αποκτήσει σύντομα η χώρα μας και το καλό είναι ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν θα κληθεί να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ.

 

Ιδού πώς θα γίνει αυτό: Μέσω της κολοσσιαίας γαλλικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Dassault Aviation SA που μεταξύ άλλων κατασκευάζει και τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale που αγόρασε πρόσφατα η χώρα μας αλλά και τα Mirage. Η εταιρεία λοιπόν, προκειμένου να υλοποιήσει την ανεκπλήρωτη από το μακρινό έτος 2000 υποχρέωσή της σε Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (ΑΩ), έχει καταθέσει τώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την ελληνική κυβέρνηση γενικότερα, πρόταση τροποποίησης της εν λόγω σύμβασης.

 

Στην τροποποίηση αυτή περιλαμβάνονται προγράμματα παροχής εξοπλισμού στις ένοπλες δυνάμεις και κάποιων υποκατασκευαστικών έργων στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Στο πρόγραμμα παροχής εξοπλισμού λοιπόν, περιλαμβάνεται και η παράδοση ενός μεταχειρισμένου πολυτελούς αεροσκάφος τύπου Falcon 7X για τις ανάγκες μεταφοράς κυβερνητικών αξιωματούχων, χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος.

 

Μάλιστα το Falcon δίνεται από την εταιρεία Dassault μαζί με πλήρη υποστήριξη ενός έτους, ήτοι συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης τεχνικών και πληρώματος και την αποστολή τεχνικού της εταιρείας για την συντήρηση του αεροσκάφους στη χώρα μας τους πρώτους μήνες παράδοσης, ένα πρόγραμμα που φθάνει τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ελληνικό κράτος όχι απλώς δεν θα επιβαρυνθεί από όλη αυτή την ιστορία, αλλά αναμένεται να έχει και έσοδα, καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση ενός εκ των τριών σημερινών αεροσκαφών VIP που διαθέτει και συγκεκριμένα του Gulfstream G5.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 152 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»