ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:32:33π.μ.
07
Δεκεμβρίου

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί. Μαθήματα χειρισμού και προγραμματισμού Drones σε μαθητές 9-12 ετών

Κατηγορία Ελλάδα

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα ο οποίος προετοιμάζει τους μικρούς μαθητές για το μέλλον, οργανώνοντας μαθήματα χειρισμού και προγραμματισμού drones.

 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) ανέθεσε στην Ελληνική Εταιρία infolearn και το λογισμικό TEST4U την εκπαίδευση των μαθητών 9-10 ετών και 11-12 ετών για τον χειρισμό και προγραμματισμό drones. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στα στα Κ.Δ.Α.Π. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

 

Το TEST4U (www.test4u.eu), πρωτοπόρο στην εκπαίδευση μικρών και μεγάλων σε εφαρμογές πληροφορικής ανέλαβε την εκπαίδευση των μαθητών ηλικίας 9-12 ετών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) στον χειρισμό και προγραμματισμό drones.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο κύκλους, έναν για παιδιά ηλικίας 9-10 ετών κι έναν για παιδιά ηλικίας 11-12 ετών. Ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης αφορά εκπαίδευση στον προγραμματισμό με χρήση οπτικών blocks σε ελληνικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που έχει αναπτύξει η εταιρία, ενώ ο δεύτερος κύκλος αφορά εκπαίδευση στον προγραμματισμό με την δημοφιλή γλώσσα python.

 

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την χρήση ειδικών εκπαιδευτικών drones, με την χρήση των blocks και τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού σε οπτικό επίπεδο, καθώς και με την συγγραφή κώδικα στην γλώσσα προγραμματισμού python.

 

Ο πρώτος του προγράμματος κύκλος ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2021, ενώ στις αρχές του 2022 θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος.

 

#drones #Θεσσαλονίκη #πρωτοπορία #καινοτομία #TEST4U #ΚΔΑΠ #ΚΕΔΗΘ

 

 

Λίγα λόγια για το TEST4U

 

Το TEST4U χρησιμοποιείται από όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους ή να αποκτήσουν νέες και από όσους ενδιαφέρονται για απόκτηση Αναγνωρισμένου Πιστοποιητικού δεξιοτήτων πληροφορικής, καθώς και από εταιρίες για την αξιολόγηση των υποψήφιων ή και υφιστάμενων εργαζόμενων. Η πρώτη του έκδοση κυκλοφόρησε το 2003. Έκτοτε μετράει περισσότερους από 700.000 ικανοποιημένους χρήστες. Καλύπτει περισσότερες από 19 εφαρμογές και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε 6 γλώσσες.

 

Για οτιδήποτε επιπλέον, επικοινωνήστε με την κα Αννίτα Παρίση στο +30 2310888771.

 

Διαβάστηκε 70 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»