Εκτύπωση αυτής της σελίδας
02
Φεβρουαρίου

Ο Τσαβούσογλου καλεί τον Καμμένο να «βάλει μυαλό» και απειλεί με «ανεπανόρθωτο χτύπημα»

Κατηγορία Ελλάδα

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η κόντρα της Αθήνας με την Αγκυρα καθώς οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Hurriyet κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο να «συνετιστεί» και να «μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του».

 

Μάλιστα προχώρησε παραπέρα και απείλησε με «ανεπανόρθωτο ατύχημα» στο Αιγαίο. Σε εμπρηστική συνέντευξή του στη Hurriyet στη σκιά της ρίψης στεφάνου στα Ίμια από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, την οποία ακολούθησε ρεκόρ παραβιάσεων και υπερπτήσεων στα ελληνικά ύδατα ανέφερε: «Θεός φυλάξοι, μπορεί να υπάρξει ανεπανόρθωτο ατύχημα λόγω της συμπεριφοράς αυτής».

 

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου «ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο Υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες.  Ξέρουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις. Η στάση του υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς γι’ αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

 

Χθες, μέσα σε μιάμιση ώρα έξι τουρκικά μαχητικά έκαναν 140 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 12 υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο την Τετάρτη ενώ ο Π.Καμμένος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας έριχναν στεφάνι στη μνήμη των τριών πεσόντων αξιωματικών στα Ιμια.

 

Οι τουρκικές υπερπτήσεις έφτασαν συνολικά τις δώδεκα από το πρωί ενώ καταγράφηκαν και 140 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να προχωρούν στις αναχαιτίσεις αυτών.

 

Ειδικότερα, τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε τέσσερις υπερπτήσεις στα Ιμια στις 07:43, στις 07:57 και στις 08:25 σε ύψος 25.000, 24.000 και 17.000 ποδών αντίστοιχα και ακολούθησε υπερπτήση πάνω από την Καλόλιμνο στις 08:41 σε ύψος 24.000 ποδών. Το ίδιο χρονικό διάστημα (από τις 07:59 έως τις 08:28) δεύτερο τουρκικό F-16 προχωρούσε σε τέσσερις υπερπτήσεις στην ίδια περιοχή. Οι τρεις εξ αυτών καταγράφηκαν στα Ιμια και η τέταρτη στην Καλόλιμνο. Επίσης, δύο αεροσκάφη προχώρησαν περίπου μισή ώρα μετά σε νέες υπερπτήσεις σε ύψος 23.000 ποδών στα Ιμια.

 

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που προέβησαν σε 140 παραβιάσεις «αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».

 

Το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων συζητήθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ η οποία επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 244 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)