Εκτύπωση αυτής της σελίδας
05
Αυγούστου

Οι μαθητές στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με το Σύλλογο Γονέων Δυτικής Αχαΐας

Κατηγορία Ελλάδα

Η ενίσχυση του τομέα της Παιδείας μέσα από την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων που βελτιώνουν τις συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών, τέθηκε στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Δυτικής Αχαΐας, Βασίλη Καρβουνιάρη.


Στη σύσκεψη που συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Νομού Αχαΐας Δήμητρα Πανίτσα και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, συζητήθηκε, επίσης, η πορεία του διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών.


Όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία και θα να υπογραφούν οι συμβάσεις, ενώ αναμένεται και η έγκριση από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη μεταφορά με ταξί.


«Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται τους διαγωνισμούς, για αυτό και η Περιφέρεια εγκαίρως ξεκίνησε τον διεθνή διαγωνισμό ώστε να μην αντιμετωπίζουμε και τη νέα σχολική χρονιά τα προβλήματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.


Παράλληλα, κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά και στα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας για τη σχολική στέγη και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εκτελούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:


1. Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας - Οικοδομικές εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις (προϋπολογισμού 2.600.532,4 ευρώ)


2. Ανέγερση Νέου Σχολικού Συγκροτήματος – 1o Δημοτικό Σχολειό Κάτω Αχαΐας Δήμου Δυτικής Αχαΐας (προϋπολογισμού 2.408.591,4 ευρώ).


3. Ανέγερση Διώροφου Σχολικού Κτιρίου Με Τμήμα Υπόγειου – Γυμνάσιο Λουσικών (προϋπολογισμού 1.904.611,24 ευρώ).


4. Ανέγερση Σχολικού Συγκροτήματος – Δημοτικό Σχολείο Λάππα (προϋπολογισμού 2.520.000 ευρώ).


5. Επισκευή – Αναβάθμιση Γυμνασίου Λάππα (προϋπολογισμού 600.000 ευρώ).


«Στόχος μας είναι οι μαθητές να βρίσκονται μέσα σε κατάλληλες συνθήκες, σε ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα με τις καλύτερες υποδομές, ώστε να έχουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να λάβουν τις περισσότερες δυνατές γνώσεις και την σωστότερη Παιδεία» κατέληξε ο Απ. Κατσιφάρας.


Τέλος, όπως έχει συμφωνηθεί και με την Ομοσπονδία Γονέων της Αχαΐας, θα υπάρχει περαιτέρω συνεργασία με την Περιφέρεια ώστε να πραγματοποιηθούν κοινές ενημερωτικές και προληπτικές δράσεις με επίκεντρο τους μαθητές.

 

Διαβάστηκε 94 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)