ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 5:58:27μ.μ.
03
Δεκεμβρίου

Όλα ανοιχτά μέχρι τα Χριστούγεννα ακόμα και νέα μέτρα

Κατηγορία Ελλάδα

Πάτησε Ελλάδα η Όμικρον

Ενα ένα βγάζει από τη φαρέτρα της και ενεργοποιεί τα «εργαλεία» που διαθέτει η κυβέρνηση για να ανακόψει τη διασπορά του κορονοϊού στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον που πέρασε και τα σύνορά της χώρας μας. Κυβερνητικά στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ενώ το πλαίσιο των μέτρων αυστηροποιείται με το βλέμμα στα Χριστούγεννα και με κεντρικό άξονα ότι η κοινωνία και η οικονομία θα παραμείνουν ανοιχτές.

 

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένεται – εκτός απροόπτου- η επίσημη ανακοίνωση για την περικοπή του ενδιάμεσου χρόνου από τη δεύτερη στην τρίτη δόση από τους έξι στους τέσσερις μήνες, για να μην υπάρχουν ρωγμές στο τείχος ανοσίας του πληθυσμού. Οι ειδικοί επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι είναι αναγκαίο να θωρακιστούν οι πολίτες ενόψει των γιορτών με την αναμνηστική δόση του εμβολίου, σημειώνοντας ότι οι δέκα περιφερειακές ενότητες με την υψηλότερη θνητότητα, είναι αυτές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, ενώ σημαντικό όπλο πριν τα Χριστούγεννα αποτελεί και η χορήγηση των self test.

 

«Παράθυρο» για επέκταση υποχρεωτικότητας
«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία, να το κάνουμε», δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου της υποχρεωτικότητας και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast εάν επιδεινωθούν ραγδαία τα επιδημιολογικά δεδομένα, τότε η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο το όριο για την υποχρεωτικότητα να κατέβει ηλικιακά ξεκινώντας από τα 50 έτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η Ευρώπη κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει διάχυτο προβληματισμό. Πάντως η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι η υποχρεωτικότητα είναι ένα εργαλείο, το έσχατο μέσο για να προχωρήσει κανείς στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, η οποία εκτιμάται και αξιοποιείται ανάλογα με την εξέλιξη, με τα επιδημιολογικά γεγονότα, με τη δυναμική της πανδημίας και της κατάστασης.

 

Άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού
Τη δυνατότητα προγραμματισμού 60.000 νέων ραντεβού εμβολιασμού για πρώτη και τρίτη δόση έχουν οι πολίτες για αυτή την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου. Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών αλλά και το γεγονός ότι οι πολίτες που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους την Άνοιξη κάνουν τώρα την αναμνηστική δόση αύξησαν κατακόρυφα τη ζήτηση και για το λόγο αυτό ενισχύθηκε η δυνατότητα εμβολιασμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον 20.000 ραντεβού για την πρώτη δόση έχουν προγραμματιστεί στην Ελλάδα για πολίτες άνω των 60 ετών, ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση του μέτρου της υποχρεωτικότητας.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 69 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»