ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:43:33μ.μ.
25
Μαΐου

Πανελλήνιες 2021: Ποια τμήματα μετονομάζονται και τι αλλαγές θα γίνουν στην κατάταξη Σχολών σε Επιστημονικά Πεδία

Κατηγορία Ελλάδα

Όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Σε μετονομασία τμημάτων που θα ισχύσει από τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και σε αλλαγές στην κατάταξη των Σχολών, που θα είναι προσβάσιμες από περισσότερα Επιστημονικά Πεδία του σχολικού έτους 2021-2022, προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετονομάζονται:

 

το τμήμα «Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας (Θεσσαλονίκη)-ΑΠΘ» σε «Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ 3»,
το «Στρατολογικό-Στρατ. Νομ. Συμβ. (ΣΣΑΣ) Θες/νίκη-Στρατ. Σχολές» σε «Νομικό (ΣΑΑΣ) Θες/νίκη Στρατ. Σχολές»,
το τμήμα «Σχολή Ανθυποπυραγών-Σ.Π.Α.» σε «Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ακαδημίας Σ.Π.Α.», και
το τμήμα «Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας (Αθήνα)- Χαροκόπειο», σε «Οικιακής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης (Αθήνα) Χαροκόπειο».
Του χρόνου, τα τμήματα «Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων (Ψαχνά Ευβοίας) ΕΚΠΑ» και «Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής (Πειραιάς) Παν. Πειραιά» στην κατηγορία «Πανεπιστήμια» και «Ικάρων (ΣΙ) Μετεωρολόγων (ΜΤ)» και «Ικάρων (ΣΙ) Έρευνας Πληροφορικής (ΕΠ)» υπό τον τίτλο «Στρατιωτικές Σχολές» θα είναι προσβάσιμα και στο «Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών».

 

 

Επίσης, τα τμήματα «Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ΣΑΜΟΣ) Παν. Αιγαίου» στην κατηγορία «Πανεπιστήμια» και τα τμήματα «Ικάρων (ΣΙ) Διοικητικών (Δ)» και «Έρευνας Πληροφορικής (ΕΠ)» και «Ικάρων (ΣΙ) Εφοδιαστών (Ε)» υπό τον τίτλο «Στρατιωτικές Σχολές» θα είναι προσβάσιμα και στο «Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής».

 

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν με τροποποίηση τής με αριθμ. Φ.253/11812/Α5/2020 υπουργικής απόφασης με θέμα Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 4Α του ν.4186/2013 (Α΄193), όπως αυτό προστέθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 100 του ν.4610/2019(Α΄70).

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 141 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»