ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 12:30:08π.μ.
27
Απριλίου

Πάνω από 2,3 εκατ. ευρώ για φωτεινή σηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κατηγορία Ελλάδα

Φωτεινή σηματοδότηση σε 19 επικίνδυνους κόμβους σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Βούναργο και Ανδραβίδα, αλλά και συντήρηση των υπαρχόντων σε Δήμους τόσο σε Αχαΐα όσο και σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία,

περιλαμβάνει το εν εξελίξει σημαντικό έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο την άρση της επικινδυνότητας και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.


Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.320.000 ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες, ενώ κάποια αναμένεται άμεσα η παράδοσή τους.


«Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την οδική ασφάλεια, προσπαθώντας με κάθε τρόπο και μέσο, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ελάχιστων οικονομικών πόρων, να θωρακίσει την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών σε ολόκληρο το δίκτυό της, εθνικό και επαρχιακό, αλλά μέσα στις πόλεις» σημειώνει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.


Και συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας: «Ιδίως στα συγκεκριμένα σημεία, στα οποία τοποθετήθηκαν φωτεινοί σηματοδότες βάσει στατιστικών στοιχείων, αλλά και αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα και είναι καθαρά πλέον θέμα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Στόχος μας είναι να υπάρχει μια ασφαλέστερη διαχείριση της κυκλοφορίας».


«Ουσιαστικά παραδίδουμε σε λειτουργία ένα πολύ σημαντικό ολοκληρωμένο έργο, το οποίο έρχεται να επιλύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, αυτό της οδικής ασφάλειας στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε να συντηρούμε και το υπάρχον δίκτυο», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας.

AFANARIA2

Τα σημεία που τοποθετήθηκαν φανάρια


Συγκεκριμένα:


1. Εγκατάσταση Φωτεινής Σηματοδότησης με προϋπολογισμό 90.000 ευρώ έγινε στους κόμβους: Αρχ. Ιεροθέου-Μεσολογγίου και Αρχ. Ιεροθέου – Παναχαϊκού στο Δήμο Πατρέων. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία από 27-8-2014.
2. Εγκατάσταση Φωτεινής Σηματοδότησης με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ έγινε στον κόμβο Π.Ε.Ο. Αθηνών–Πατρών (Πανεπιστημίου) - Διγενή Ακρίτα στα Μποζαϊτικα Πατρών. Το έργο ολοκληρώθηκε και έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία από τον Ιούλιο 2014.
3. Εγκατάσταση Φωτεινής Σηματοδότησης προϋπολογισμού 250.000 ευρώ των κόμβων: Κορίνθου - Αρχ. Ιεροθέου, Κορίνθου-Σατωβριάνδρου, Καρόλου – Μουρούζη, Μαιζώνος –Αράτου και Ευβοίας – Αυλίδος εντός Δήμου Πατρέων. Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ήδη λειτουργούν οι κόμβοι Κορίνθου-Σατωβριάνδρου και Μαιζώνος –Αράτου (Κ-109) και εντός των επόμενων ημερών θα λειτουργήσουν και οι υπόλοιποι τρεις κόμβοι.
4. Εγκατάσταση Φωτεινής Σηματοδότησης (διάβαση πεζών): Πατρών Κλάους-Δαμίρη και Ελ. Βενιζέλου – Μεσογείων εντός της Πάτρας, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Έχει υπογραφεί η σύμβαση άμεσα ξεκινούν οι εργασίες οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τα τέλη Ιουλίου 2015.
5. Εγκατάσταση Φωτεινής Σηματοδότησης στους κόμβους: Δροσίνη–Καρακανδά και Ναυαρίνου - Αγ. Τρύφωνος εντός της Αμαλιάδας, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ. Έχει υπογραφεί η σύμβαση άμεσα ξεκινούν οι εργασίες οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τα τέλη Ιουλίου 2015.
6. Εγκατάσταση Φωτεινής Σηματοδότησης στον κόμβο Δημοκρατίας-Ειρήνης και Φιλίας στα Δεμένικα, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Το έργο ολοκληρώθηκε και έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.
7. Εγκατάσταση Φωτεινής Σηματοδότησης στον κόμβο Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου οδό προς Βούναργο της Δ.Ε. Ιαρδάνου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Το έργο ολοκληρώθηκε και έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.
8. Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου με την επαρχιακή οδό Ανδραβίδα – Τραγανό, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Το έργο ολοκληρώθηκε και έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.
9. Επίσης είναι εν εξελίξει το έργο: «Συντήρηση Φωτεινής Σηματοδότησης αρμοδιότητας της Π.Δ.Ε.», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
10. Δημοπρατήθηκε 21/4/2015 το έργο συντήρησης της φωτεινής σηματοδότησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για ενάμιση χρόνο μετά το πέρας της παρούσης συντήρησης με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

 

Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη ένα ακόμη συνολικό έργο τοποθέτησης και λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών στην Πάτρα, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και συγκεκριμένα περιλαμβάνει τους κόμβους:


α) Κορίνθου και Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου
β) Κορίνθου και Σατωβριάνδου
γ) Καρόλου και Μουρούζη
δ) Μαιζώνος και Αράτου
ε) Ευβοίας και Αυλίδος.


Έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί και τέθηκαν σε λειτουργία οι κόμβοι επί των οδών Κορίνθου – Σατωβριάνδου και Μαιζώνος – Αράτου, από τις 18/04/2015. Ο κόμβος επί των οδών Ευβοίας – Αυλίδος έχει ηλεκτροδοτηθεί και οι δύο εναπομείναντες κόμβοι επί των οδών Κορίνθου – Αρχ. Ιεροθέου και Καρόλου – Μουρούζη, πρόκειται να ηλεκτροδοτηθούν εντός της εβδομάδας και άμεσα θα λειτουργήσουν και αυτοί οι τρείς φωτεινοί σηματοδότες.

 

Διαβάστηκε 147 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»