ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 6:44:28π.μ.
05
Απριλίου

Παππάς: Υποχρέωση όλων να στηρίξουμε τον περιφερειακό Τύπο

Κατηγορία Ελλάδα

Την πρωτοβουλία του υπουργείου του, να διαθέσει το 30% της κρατικής διαφήμισης στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, παρουσίασε χθες στον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστα Αγοραστό, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς.

«Είναι υποχρέωση όλων να στηρίξουμε τον περιφερειακό Τύπο, τις θέσεις εργασίας σε αυτόν και γενικότερα όσους προσπαθούν, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να δημιουργήσουν στην ελληνική περιφέρεια» ανέφερε κατά την συνάντηση ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου. «Με τη ρύθμισή μας, γίνεται υποχρεωτική η καταβολή του 30% της κρατικής διαφήμισης στα μέσα της περιφέρειας. Δηλώνουμε ευτυχείς που μία σειρά από φορείς δηλώνουν έτοιμοι να ακολουθήσουν την πρόβλεψή μας» συμπλήρωσε.

 

«Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί η ποσόστωση του 30% υπέρ του περιφερειακού Τύπου» διαπίστωσε από πλευράς του ο κ. Αγοραστός. «Τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ασκούν πολυεπίπεδο ρόλο, αναδεικνύουν τα θέματα των τοπικών κοινωνιών και βρίσκονται δίπλα στους πολίτες. Πρέπει, λοιπόν, να υποστηριχθούν, μέσω της τήρησης των σχετικών ρυθμίσεων».

 

Σημειώνεται πως η εν λόγω ποσόστωση του 30%, υπολογίζεται επί της συνολικής, ανά φορέα, προϋπολογιζόμενης δαπάνης.

 

Τις πτυχές της νέας αυτής νομοθετικής πρωτοβουλίας, ανέπτυξε ο κ. Παππάς και σε συνάντηση που είχε και με στελέχη ΔΕΚΟ, δηλώνοντας και πάλι πως «στόχος μας είναι η στήριξη του περιφερειακού Τύπου - δημιουργούμε τη συναντίληψη ότι είναι αναγκαία η τήρηση της ρύθμισης σχετικά με την καταβολή του 30% της κρατικής διαφήμισης υπέρ των μέσων ενημέρωσης της περιφέρειας».

 

Ο κ. Παππάς παρουσίασε στους συνομιλητές του το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, όπως θεσπίστηκε από το υπουργείο «για την εγκαθίδρυση της διαφάνειας και τη ρύθμιση του άναρχου τοπίου στη διαδικτυακή ενημέρωση», το οποίο, όπως εκτίμησε, έχει τύχει θετικής αποδοχής από το «υγιές κομμάτι του διαδικτύου». Παράλληλα, ο κ. Παππάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για τις επόμενες πρωτοβουλίες που αναμένεται να ληφθούν, όπως την καθιέρωση του γραμμωτού κώδικα (barcode) για την on line παρακολούθηση και τον έλεγχο των κυκλοφοριών των εφημερίδων.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 315 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»