ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:20:35π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
10
Ιουλίου

Πλοίο με 140 επιβάτες έμεινε ακυβέρνητο εκατό μέτρα από τον Λευκό Πύργο

Κατηγορία Ελλάδα

Επεισοδιακή αποδείχτηκε η βόλτα με το «πειρατικό» πλοίο Αραμπέλλα για 140 επιβάτες που θέλησαν χθες το βράδυ να απολαύσουν την ομορφιά της Θεσσαλονίκης περιηγούμενοι στον Θερμαϊκό.

Κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου δρομολογίου που πραγματοποιεί το Αραμπέλλα στον Θερμαϊκό ένας κάβος μπλόκαρε την προπέλα με αποτέλεσμα το πλοίο να μείνει ακυβέρνητο. Τη στιγμή εκείνη βρισκόταν 100 μέτρα μακριά από το κρηπίδωμα του λιμανιού, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

 

Άμεσα ο πλοίαρχος του Αραμπέλλα ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης. Για την περιοχή απέπλευσαν ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ένα βοηθητικό σκάφος του λιμενικού σώματος και ένα ρυμουλκό. Το ρυμουλκό τράβηξε το Αραμπέλλα στο λιμάνι και 140 επιβάτες αποβιβάστηκαν σώοι.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της λιμενικής αρχής από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Ο απόπλους στο Αραμπέλλα έχει απαγορευτεί μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 364 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»