ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:20:30μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
20
Ιουνίου

Πολυεθνική άσκηση από σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Κατηγορία Ελλάδα

Στο πλαίσιο της Αδριατικής - Ιόνιας Πρωτοβουλίας (Adriatic-Ionian Initiative - ADRION) από 20 έως 30 Ιουνίου 2017 διοργανώνεται και διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό

η πολυεθνική Άσκηση ADRION LIVEX – CAX 2017 στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

 

Η άσκηση «ADRION LIVEX – CAX» αποτελεί την κύρια δραστηριότητα της Αδριατικής-Ιόνιας Πρωτοβουλίας και διεξάγεται σε ετήσια βάση, με τη συμμετοχή του συνόλου των κρατών-μελών (Αλβανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Σλοβενία).

 

Σκοπός της άσκησης είναι η προαγωγή και ενίσχυση της συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ναυτικών της Αδριατικής- Ιόνιας Πρωτοβουλίας, μέσω της εκτέλεσης γυμνασίων, υπό τη βάση σεναρίου που απευθύνεται σε προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου πελάγους.

 

Κατά την εν λόγω άσκηση προβλέπεται η ενεργοποίηση της Ναυτικής Δύναμης OCMF (On Call Maritime Force). Ο ρόλος της OCMF είναι η επίδειξη της αλληλεγγύης και η παρουσία των κρατών μελών της «ADRION», καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους. Η εν λόγω Δύναμη ενεργοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ασκήσεις και ανάληψη αποστολών σε καιρό ειρήνης.

 

Καθήκοντα Διοικητού της εν λόγω Δύναμης καθώς και Τακτικού Διοικητού της άσκησης θα αναλάβει ο Διοικητής της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ-2), Πλοίαρχος Λουκάς Τσαρμακλής ΠΝ, ο οποίος θα επιβαίνει στη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ (με οργανικό ελικόπτερο του ΠΝ και με πολυεθνικό Επιτελείο από τα κράτη-μέλη της Πρωτοβουλίας).

 

Επιπρόσθετα, το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχει με μία κινητή μονάδα (mobile team) από τη Διεύθυνση Επιχειρησιακής Αξιολόγησης του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΔΕΠΑ), για παροχή εκπαίδευσης σε θέματα Ελέγχου-Βλαβών (Ε/Β) και Εκπαίδευσης Μάχης (ΕΜΑ) και με μία κινητή μονάδα (mobile team) από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής - ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre - NMIOTC) για παροχή εκπαίδευσης σε θέματα Ναυτικής Αποτροπής (Maritime Interdiction Operations-ΜΙΟ).

 

Τα υπόλοιπα κράτη-μέλη πρόκειται να συμμετάσχουν με μονάδες και προσωπικό.

 

Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε τέσσερις φάσεις ως ακολούθως:

 

Φάση Ι (20 Ιουνίου 2017): Κατάπλους πλοίων – συγκέντρωση συμμετεχόντων στο Ναύσταθμο Κρήτης.

Φάση ΙΙ (21 έως 26 Ιουνίου 2017): Άσκηση προσομοίωσης (CAX - Computer Assisted Exercise) στο ΚΕΝΑΠ, στη Ναυτική Βάση Σούδας Κρήτης (21 έως 23 Ιουνίου 2017).
Εκπαίδευση πληρωμάτων στο ΚΕΝΑΠ. DV/MEDIA-DAY την 26 Ιουνίου 2017 στο ΚΕΝΑΠ, όπου το Πολεμικό Ναυτικό θα εκπροσωπηθεί από τον Υπαρχηγό Στόλου, Υποναύαρχο Ευθύμιο Μικρό ΠΝ.

Φάση ΙΙΙ (26 έως 30 Ιουνίου 2017): Εν πλω εκπαίδευση (LIVEX) στην θαλάσσια περιοχή ν. Κρήτης - Τακτικό παίγνιο.

Φάση IV (30 Ιουνίου 2017): Ολοκλήρωση της άσκησης – Απενημέρωση (Hot Wash Up - ΗWU) στο ΚΕΝΑΠ.

 

 


πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 251 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»