Εκτύπωση αυτής της σελίδας
10
Σεπτεμβρίου

Πυρκαγιές σε εξέλιξη στο Αγιο Ορος και τη Θάσο

Κατηγορία Ελλάδα

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 7:20 το πρωί, στο Άγιον Όρος. Στην περιοχή επιχειρούν -μέχρι στιγμής- εννέα οχήματα με 18 άτομα, ένα πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων κι ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένεται και η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 6 το πρωί και σε δασική έκταση στη Θάσο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης εκτός των επίγειων δυνάμεων συμμετέχουν και εναέριες: τέσσερα καναντέρ, ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ.

 

Μαίνονται τέσσερις πυρκαγιές από πρωινούς κεραυνούς στην Θάσο

 

Τέσσερις πυρκαγιές προκλήθηκαν στο νησί της Θάσου από πρωινούς κεραυνούς σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη. Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ενώ έχει δοθεί ήδη απαγορευτικό απόπλου των επιβατικών πλοίων και των φέριμποτ ανοιχτού τύπου από τα πορθμεία της Καβάλας και της Κεραμωτής.

 

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και το κέντρο της Πυροσβεστικής προκειμένου μπορέσει να υπάρξει συντονισμός για τον έλεγχο των εστιών της φωτιάς στην Θάσο.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 193 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)