ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:18:30π.μ.
19
Μαρτίου

Ρ. Αντωνοπούλου: Στόχος η εξασφάλιση πόρων για την κοινωνική οικονομία

Κατηγορία Ελλάδα

Για τους στόχους της κυβέρνησης αλλά και τις ανάγκες των πολιτών μίλησε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων το Σάββατο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

«H κοινωνική οικονομία απευθύνεται στους νέους που έχουν ιδέες και προσόντα και δεν μπορούν να τις πραγματοποιήσουν, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που έχουν απηυδήσει με το ευέλικτο καθεστώς εργασίας και θέλουν να επιλέξουν έναν άλλο τρόπο παραγωγής» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ περιγράφοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την κοινωνική και συνεταιριστική οικονομία είπε ότι «η κοινωνική οικονομία είναι η συνεργατική-συνεταιριστική επιχειρηματικότητα που δεν έχει ως μοναδικό σκοπό το κέρδος».

 

«Η ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας αποσκοπεί στην κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών των μελών και των εργαζομένων των συνεταιρισμών, την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι ένας τρίτος τομέας της οικονομίας ο οποίος δεν ανταγωνίζεται τον ιδιωτικό τομέα - δεν υποκαθιστά το κράτος, αλλά εισάγει διαφορετικό τρόπο παραγωγής, έχοντας ως θεμελιώδη αρχή τη συλλογικότητα» σημείωσε και πρόσθεσε:

 

«Οι δυνατότητες ανάπτυξης του τομέα είναι μεγάλες, καθώς χώρες στην Ευρώπη και η Αμερική διαμορφώνουν το 10% του ΑΕΠ τους από την κοινωνική οικονομία».

 

Στη συνέχεια ανακοίνωσε, πως «τουλάχιστον 157.000.000 ευρώ θα διατεθούν την επόμενη περίοδο για να βοηθηθούν τα εγχειρήματα στο ξεκίνημά τους (σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων, δικτύωση)» ενώ εστίασε στο ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας λέγοντας ότι «υποστηρίζει αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και στις δομές ανά Περιφέρεια».

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 250 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»