×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
02
Ιουνίου

Εκκένωση του Ελληνικού από τους πρόσφυγες

Κατηγορία Ελλάδα

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Ελληνικό, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση των χώρων του πρώην αεροδρομίου από πρόσφυγες και μετανάστες.

Στις 8.20 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξεκίνησαν να μπαίνουν στα πούλμαν προκειμένου να μεταφερθούν σε κέντρο φιλοξενίας στη Θήβα.


Κλούβες, περιπολικά και μοτοσικλέτες έχουν σχηματίσει έναν κλοιό περιμετρικά των κτηρίων. Υπάρχει έντονη κινητικότητα, με τους αστυνομικούς να μην επιτρέπουν την πρόσβαση σε κανέναν μη διαπιστευμένο. Λίγο μετά τις 06.00, άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να μπαίνουν στα κτήρια.

 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα, όταν ένας από τους δημοσιογράφους επιχείρησε να «σπάσει» τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσει τον χώρο, με αστυνομικούς να τον απωθούν βίαια.


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συνεχής προσπάθεια των επικεφαλής της επιχείρησης να απομακρύνουν τα τηλεοπτικά συνεργεία από την περιοχή.


Το zougla.gr είχε μεταδώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ότι είχε ληφθεί απόφαση για μετακίνηση περίπου 300-400 ανθρώπων σε κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Η πλειονότητα θα κατευθυνθεί στην εγκατάσταση που βρίσκεται στη Θήβα. Προς αυτήν την κατεύθυνση ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας για την εκκένωση των χώρων του πρώην αεροδρομίου.

 

Η μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων θα γίνει με πούλμαν. Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς αρκετοί δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στους χώρους, όπου διαβιούν τους τελευταίους μήνες.


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής αστυνομικοί απέκλεισαν με κορδέλες την κεντρική είσοδο, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε περαστικούς. Το zougla.gr βρέθηκε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην περιοχή, καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό την προετοιμασία της επιχείρησης.

 

 


πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 355 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)