ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:10:04μ.μ.
27
Μαΐου

Σε κατάσταση συναγερμού η Αντιτρομοκρατική - Ψάχνουν τη γιάφκα με τα τρομοδέματα

Κατηγορία Ελλάδα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική για να  συγκέντρωσει στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της γιάφκας κατασκευής των τρομοδεμάτων ή των μελών που απαρτίζουν το νέο βραχίονα της «Συνωμοσίας της Φωτιάς» πριν γίνει νέο χτύπημα βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας.  

Οι έρευνες πλέον εντατικοποιούνται, ενώ η Αστυνομία ενημέρωσε όλους τους φερόμενους ως στόχους τρομοκρατικών ενεργειών που φρουρούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον άνοιγμα της καθημερινής τους αλληλογραφίας. Μάλιστα οι αστυνομικοί διευκρίνισαν πως οι φάκελοι θα πρέπει να ανοίγονται από τη φρουρά και όχι τους ίδιους...



Η αλήθεια είναι πως η Αντιτρομοκρατική είναι σε κατάσταση συναγερμού και ύψιστης επιφυλακής καθώς ούτε προκηρύξεις ανάληψης ευθύνης έχουν σταλεί, ούτε στοιχεία που να δείχνουν αποκλιμάκωση των επιθέσεων και κλείσιμο του κύκλου υπάρχουν. Την ίδια ώρα δώδεκα χτυπήματα από τον περασμένο Αύγουστο, «εξαγωγή» βομβών στην Ευρώπη, απειλές για αιματηρές επιθέσεις και ύπαρξη τεσσάρων ενεργών οργανώσεων συνθέτουν το σκηνικό της λεγόμενης «νεοτρομοκρατίας» στη χώρα μας μετά και την αιματηρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.



Μετά το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό σε συνδυασμό με το χτύπημα με βόμβα μεγάλης ισχύος το βράδυ της 20ής Απριλίου στη Eurobank της οδού Σανταρόζα, οι  ανησυχίες στην ΕΛ.ΑΣ. είναι κάτι παραπάνω από έντονες αφού το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των επιθέσεων κάτι παραπάνω από ορατό. Και αυτό γιατί από τη μία η αποστολή τρομοδεμάτων  για ακόμη μια φορά βρήκε στόχο, ενώ  όλα δείχνουν ότι στην περίπτωση της Eurobank πρόκειται για το πρώτο πετυχημένο τεστ μιας οργάνωσης που «απέκτησε» ειδικό κατασκευαστή βομβών και μετά από δύο δοκιμαστικές ενέργειες στο υπουργείο Εργασίας και το  Α.Τ Δάφνης κατάφερε η βόμβα να εκραγεί και να προκαλέσει μάλιστα εκτεταμένες ζημιές στο χώρο. Όσο για το ποιος κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη, το τοπίο είναι θολό καθώς και οι τέσσερις ενεργές οργανώσεις συγκεντρώνουν πιθανότητες. Δηλαδή, οι «Πυρήνες της Φωτιάς», η «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και φυσικά ο «Επαναστατικός Αγώνας» του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα. 

 
Οι καταθέσεις και οι έλεγχοι


Μέχρι στιγμής, κατάθεση έχουν δώσει οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Παπαδήμου ένας εκ των οποίων που μάλιστα έχει αναλάβει την αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού ισχυρίστηκε ότι όταν το πρωί της Πέμπτης παρέλαβε τον κ. Παπαδήμο από το σπίτι του, πήρε την αλληλογραφία και μαζί με άλλους τρεις φακέλους πήγε στη βουλή όπου και τους παρέδωσε στο φυλάκιο της κεντρικής εισόδου για έλεγχο. Μια εκδοχή που όμως διαψεύδει ο φρούραρχος της βουλής ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καταγραφεί άτομο από τη φρουρά του κ. Παπαδήμου να πέρασε από το κοινοβούλιο και να έδωσε για έλεγχο την αλληλογραφία του.



Σήμερα αναμένεται, αν όλα πάνε καλά και βγει από τη ΜΕΘ ο κ. Παπαδήμος να μιλήσει με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής και να δώσει κατάθεση και στοιχεία που θα ανοίξουν δρόμο στις έρευνες.



12 χτυπήματα σε 9 μήνες από 4 οργανώσεις


Όπως λένε καλά πληροφορημένες «πηγές» η πρόβλεψη των αναλυτών που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που έλεγε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον τρομοκρατία αλλά κάποιες «ουρές» αρχίζει σιγά - σιγά να αναθεωρείται. Και αυτό γιατί οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται και γίνονται με διάφορους τρόπους και κυρίως απρόβλεπτους τρόπους. Από τρομοδέματα που στέλνονται στο εξωτερικό, μέχρι μαζική μόλυνση τροφίμων και πυροβολισμούς με Καλάσνικοφ Έτσι, έχουμε από τον περασμένο Αύγουστο την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο σπίτι του δικαστικού στον Υμηττό, το «γάζωμα» με καλάζνικοφ στο κτήριο της πρεσβείας του Μεξικού στο Κολωνάκι, τη βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη στην Ιπποκράτους, την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, το σχέδιο «Πράσινη  Νέμεσις ΙΙ» με δηλητηρίαση τροφίμων τα περασμένα Χριστούγεννα, το χτύπημα με Καλάσνικοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ με έναν αστυνομικό τραυματία, αποστολή τρομοδεμάτων στην Ευρώπη με τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου του ΔΝΤ στο Παρίσι, βομβιστική ενέργεια στο βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη, τη βόμβα στη Eurobank  ης οδού Σανταρόζα και φυσικά το τελευταίο χτύπημα στο Λουκά Παπαδήμο. Επίσης δύο τοποθετήσεις βομβών στο υπουργείο Εργασίας και το Α.Τ Δάφνης που λόγω κατασκευαστικού λάθους, οι μηχανισμοί δεν εξερράγησαν.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 390 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»