ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 11:30:00μ.μ.
03
Νοεμβρίου

Σε πρότυπες καλλιέργειες της Δυτικής Ελλάδας ο αναπλ. Υπουργός Μ. Μπόλαρης και ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας

Κατηγορία Ελλάδα

Σε πρότυπες καλλιέργειες και πρότυπες μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων βρέθηκαν χθες, αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Αχαΐα, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Συνομίλησαν με τους παραγωγούς οι οποίοι τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις, στα θερμοκήπια και στα χωράφια που γίνονται οι πρότυπες καλλιέργειες και τους ενημέρωσαν για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν ζητώντας περισσότερο τη στήριξη της πολιτείας.

ACOKALEG2
Ο αναπλ. Υπουργός εκφράστηκε θετικά για την καινοτομία της περιοχής ιδίως στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, καθώς και για το γεγονός πως η Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (RIS 3) εμπεριέχει και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα.


Από την πλευρά του ο Περιφέρειαρχης Απ. Κατσιφάρας ανέφερε πως ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχοντας κάνει έναν συνολικό σχεδιασμό για τη στήριξή του.


«Στόχος μας είναι να είμαστε στο πλευρό των αγροτών, των παραγωγών, των επαγγελματιών συμβάλλοντας, όσο μπορούμε, στην ενίσχυσή τους. Βήμα – βήμα προχωράμε όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες μας» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

ACOKALEG3
Ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε, επίσης, μέσω της εφαρμογής καινοτομιών να αυξηθεί η πρωιμότητα των αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να βρίσκονται στις αγορές νωρίτερα από τον ανταγωνισμό, από χώρες με καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες (όπως το Ισραήλ), επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ιδίως για την οικονομία, πάντοτε με ποιότητα.


Ειδικότερα για την δυναμική της περιοχής, ο Περιφερειάρχης με τον αναπλ. Υπουργό επισκέφθηκαν σύγχρονες καινοτόμες καλλιέργειες όπως ροδακινιές και βατόμουρα σε θερμοκήπια, τυποποίηση πράσινων σαλατών και καλλιέργεια πρώιμης φράουλας.

Διαβάστηκε 102 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»